VVV vrijwilliger Baudie Schroot
VVV vrijwilliger Baudie Schroot Ali van Vemde

Het Verdronken Bos: VVV vrijwilligers Kromme Rijnstreek over hun favoriete plek

10 augustus 2021 om 11:45 Recreatie

REGIO De vrijwilligers van de VVV Kromme Rijnstreek doen hun werk vol passie. Zij doen niets liever dan bezoekers van de Kromme Rijnstreek te informeren over de vele activiteiten, de mooiste plekjes en de bezienswaardigheden. Vanzelfsprekend hebben ze ook zelf een favoriete plek in de omgeving. Vier weken lang vertelt een aantal vrijwilligers over de plek waar ze graag komen. Joke Peek bij steenfabriek De Bosscherwaarden in Wijk bij Duurstede, Hans van der Berg bij Amelisweerd in Bunnik en Antoinette van Proosdij bij de stadshaven in Wijk bij Duurstede. Ben je ook zo enthousiast en wil je dit graag delen met bezoekers van onze prachtige Kromme Rijnstreek, meld je dan ook aan als vrijwilliger bij de VVV.

door Ali van Vemde

Met VVV-vrijwilliger Baudie Schroot reist WijksNieuws af naar Schalkwijk. Hier vinden we aan de Kaaidijk het Verdronken Bos. De zon schijnt en het is er druk met wandelaars en fietsers. Schroot komt er vaak, maar dan vooral op de fiets. „Meestal maak ik dan een rondje vanuit Houten naar Schalkwijk en dan via Vreeswijk met het minipontje naar Vianen. Heel erg leuk ook om dan de tocht af te maken vanaf Vianen naar Everdingen en Culemborg en dan onderweg koffie te drinken bij Fort aan de Korte Uitweg.”

Nu wandelen we een stukje door het Verdronken Bos. „Ik kom hier graag, het is niet alleen een heel mooi stukje natuur, maar ook heel bijzonder.” De naam zegt het al, een bos dat is verdronken. In het verleden was het een bos, maar nu is het een plek waar water wordt opgeslagen. „Het is een bijzonder gezicht die staken, de afgestorven boomtoppen, boven het water.” Op de vlonders staan we hier even bij stil en Schroot vertelt over haar favoriete plekken in de omgeving. „Er is hier zoveel moois! Om er een paar te noemen; theehuis Rhijnauwen waar je mooi uitzicht hebt op het Kromme Rijnpad, maar ook de forten en de klompenpaden. In de omgeving kun je prachtig wandelen en fietsen.”

Schroot is sinds december 2018 vrijwilliger bij de VVV in Houten. „Het is opvallend dat maar zo weinig mensen uit Houten bij ons langskomen. Ik nodig iedereen uit om eens binnen te lopen en je te laten verrassen. We hebben zoveel leuke informatie. Houten is een echte fietsstad en we hebben mooie nieuwe wandel- en fietskaarten.” Wat het werk zo leuk maakt zijn de vaak verrassende ontmoetingen. „Ik ben een open type en dat levert vaak mooie gesprekken op. Voor mij voegt dat echt iets aan het werk toe. Ik heb er plezier in om gastvrij te zijn. Het komt niet zo vaak voor, maar ik praat ook graag met buitenlandse gasten. Zo kan ik mijn talen nog eens spreken.”

De VVV Kromme Rijnstreek wil het team vrijwilligers uitbreiden en is op zoek naar enthousiaste mensen die het leuk vinden om plaatsgenoten en toeristen informatie te geven over al het moois dat deze streek te bieden heeft. „Als we meer vrijwilligers hebben, dan kunnen we ook langer open zijn,” zegt Schroot. „Loop eens binnen, we vertellen je graag wat het werk inhoudt.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie