Prins Dick den Derde en Adjudant Peter
Prins Dick den Derde en Adjudant Peter Kaieschaiters

De Kaieschaiters starten karnavalsseizoen in Wijk bij Duurstede met Prinsenbal

2 november 2021 om 09:24 Activiteiten

WIJK BIJ DUURSTEDE Prins Dick weet het nog goed. Direct na het karnavalsfeest gaat het land op slot. Halfvasten 2020 kan niet meer worden gedaan. Corona houdt de hele wereld in haar greep. Nu, bijna twee jaar later, kan er weer voorzichtig worden gefeest. En dat is dan ook wat de Kaieschaiters gaan doen. Op zaterdag 13 november start het karnavalsseizoen met het Prinsenbal in Theater Calypso. Wie dit jaar de nieuwe Prins gaat worden wordt deze avond bekendgemaakt.

door Ali van Vemde

Samen met Prins Dick den Derde en Adjudant Peter kijkt Wijks Nieuws terug op de afgelopen periode, maar natuurlijk ook vooruit. Wat kunnen de karnavalsvierders dit jaar verwachten? „Het was een hele rare tijd,” vertelt de Prins. „We hebben niet eens, volgens traditie, de sleutel terug kunnen brengen aan de toen net nieuwe burgemeester Iris Meerts. Waar we wel met een heel goed gevoel op terug kijken is al het moois dat we in de coronaperiode hebben kunnen doen. We hebben bloemetjes rondgebracht, met de hoogwerker bij het E&E gestaan, een ijscokar geregeld bij de kinderopvang en De Loever en we hebben zorgmedewerkers chocola gebracht. En natuurlijk gezorgd voor de banners van ‘Koop Lokaal’.

Het karnavalsfeest kon begin dit jaar natuurlijk niet doorgaan. „Maar we hebben het wel virtueel gevierd,” vertellen de Prins en Adjudant. „We hebben filmpjes laten zien en bij de leden van De Kaieschaiters hebben we een carnavalsbox gebracht. En bij het Droomhuis, waar ze altijd zo genieten van de Waikse Optog, hebben we medailles overhandigd. Ook de actie met Theo Mezz, die kwam zingen bij mensen die het moeilijk hadden, was erg geslaagd.

Nu het Waikse Karnaval dit jaar hopelijk wel weer kan worden gevierd, gaan ze ervoor. „Of wij dan nog Prins en Adjudant zijn is nog even de vraag, dat weten we op 13 november. Wat wel zeker is, dat is het programma voor het grote karnavalsweekend.” Het weekend van 26, 27 en 28 februari staat bol van de activiteiten, te beginnen met de Waikse Optog op zaterdag. Theo Mezz en Wipneus en Pim zullen zorgen voor een prachtig openingsbal. De One Two Trio kindershow is er voor de jongste karnavalsvierders op zondagochtend 27 februari. Ook het Noppesbal op zondagavond mag er zijn met Rene Schuurmans en One Two Trio. „Heel erg gezellig is ook altijd de seniorenmiddag,”  vertellen Dick den Derde en Peter. Zoals ieder jaar kent het Slotbal op de maandagavond ook nu fantastische artiesten. Tino Martin en Pater Moeskroen komen er een topavond van maken.

Het karnavalsweekend vindt plaats op Sportpark Mariënhoeve, het Prinsenbal bij Theater Calypso. Het blijft iedere keer weer spannend met het aantal corona besmettingen, maar De Kaieschaiters hopen dat het karnaval dit jaar wel door kan gaan. Zeker is dat het programmablad van De Kaieschaiters gaat verschijnen. „Wij hebben er weer volop zin in,” besluit de Prins.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie