Afbeelding

Vitaliteitstesten en gezondheidsmarkt op de Mariënhoeve

14 september 2023 om 15:45 Gezondheid

WIJK BIJ DUURSTEDE Na 4 jaar worden de vitaliteitstesten weer georganiseerd door de projectgroep Gezond & Vitaal ouder worden. Deze testen vinden plaats op vrijdag 29 september, zaterdag 30 september, vrijdag 6 oktober en zaterdag 7 oktober op Sportpark Mariënhoeve. Alle inwoners vanaf 55 jaar uit de gemeente Wijk bij Duurstede en die op dit moment weinig of niet sporten of bewegen en hier graag verandering in willen aanbrengen, zijn van harte welkom om deel te nemen aan de vitaliteitstesten.

Projectgroep ‘Gezond & Vitaal ouder worden’ biedt de kans om gratis deel te nemen aan de vitaliteitstest voor inwoners vanaf 55 jaar. ,,Een goede gezondheid is van groot belang om zolang mogelijk gezond en vitaal te blijven, maar helaas niet altijd vanzelfsprekend. Toch kunt u dit bevorderen en hier verandering in brengen”, aldus de projectgroep. ,,Tijdens deze dagen worden verschillende aspecten van u gezondheid getest en wordt u gevraagd om een vragenlijst in te vullen over uw gezondheid en beweeggedrag. Ook wordt er getest of er sprake is van een verhoogd valrisico. Uiteindelijk ontvangt u een deskundig advies over de beweegmogelijkheden.” Belangstellenden kunnen zich tot uiterlijk tot een dag voor de vitaliteitstest inschrijven via de website www.wijkactief.nl.

GEZONDE LEEFSTIJL

Op zaterdag 30 september en zaterdag 7 oktober van 09.00 uur tot 17.00 uur is er naast de vitaliteitstesten ook een gezondheidsmarkt aanwezig. Op deze markt zijn verschillende organisaties en aanbieders uit de gemeente Wijk bij Duurstede aanwezig. Iedereen die geïnteresseerd is in een gezonde leefstijl, of die informatie zoekt over diverse gezondheidsonderwerpen en beweegactiviteiten in de gemeente, is van harte welkom. Bezoekers kunnen in beweging op de smoothiefiets hun eigen gezonde smoothie van vers fruit maken. De gezondheidsmarkt is gratis, men hoeft zich hiervoor niet in te schrijven.

Wie vragen heeft over de gezondheidsmarkt of graag met zijn of haar organisatie mee wil doen kan contact opnemen met Fleur Zumbrink, telefoonnummer 06-45995614 of gezondenvitaal@wijkactief.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie