Bovenste rij: 2e van links Rene van Vianen, 4e van links Corienne Merkens
Bovenste rij: 2e van links Rene van Vianen, 4e van links Corienne Merkens SVL Volleybal

SVL volleybal, een jonge sportclub in Langbroek die floreert: ‘Samen iets moois opbouwen’

30 maart 2024 om 10:18 Volleybal

LANGBROEK Een goedlopende sportclub oprichten terwijl in Nederland het verenigingsleven onder druk staat? SVL Volleybal Langbroek is dat gelukt. De vereniging ontstond vier jaar geleden vanuit een vriendinnenteam. Inmiddels telt de vereniging 41 leden met recreanten, beginners en competitiespelers.

door Jessica Merkens

Mede-oprichter en bestuurslid Corienne Merkens begon ooit met volleyballen met een groep vriendinnen. „Er kwamen via via steeds meer dames bij en we wilden competitie gaan spelen. Toen hoorde ik dat er in Langbroek, waar ik ben opgegroeid, een mooie zaal was die in de avonden veel leegstond.” Van het een kwam het ander. Samen met een paar andere ondernemende speelsters richtte ze SVL Volleybal op. 

Naast het sporten krijgt ze ook veel energie van het bestuurswerk, vertelt ze enthousiast. „Als je het met gezellige, ondernemende mensen kan oppakken, dan is het ook niet zo ingewikkeld als soms gedacht wordt. Je bouwt samen iets moois op.”

Inmiddels is de club aardig gegroeid. Er zijn tribunes aangeschaft en zowel beginners als gevorderde spelers kunnen er terecht. Leden zijn betrokken bij de club. „Het is mooi om te zien hoe een club verbindt. Leden die bij andere teams fluiten of tellen. Of die SVL Volleybal Open Air organiseren, ons grastoernooi op 31 mei. Samen maken we er echt iets moois van.” 

Kleinschalige club die op een simpele, leuke en oplossingsgerichte manier denkt en regelt.

René van Vianen is er trainer en coach. „Het is een kleinschalige club die op een simpele, leuke en oplossingsgerichte manier denkt en regelt.” Via mede-oprichtster Maud Kosterman kwam hij in contact met SVL. „Ik trof een jonge groep meiden die heel leergierig waren. Dat is heel prettig. Ik hou ervan mensen te helpen ontwikkelen en zien groeien.” René was al actief bij een mixteam dat meeverhuisde naar SVL. Een uniek team dat in de herencompetitie speelde. „Gemengde teams bij heren kom je eigenlijk niet tegen. Het kwam weleens voor dat de tegenstander dacht dat de vrouwen supporters waren. Zodra ze gingen inspelen wisten ze niet wat ze zagen!” Tegenwoordig spelen ze de recreantencompetitie. Volleybal is niet alleen conditie of techniek, maar ook tactisch interessant, vindt René. „Je moet steeds nadenken welke speelster waar tot haar recht komt. Het mooiste vind ik als je ziet dat je team stappen zet en je trots kan zijn op wat er bereikt wordt.”

Er is maar één zaal, dus groot groeien kan niet. Maar dat hoeft ook niet per se, vindt Corienne: „Als je klein bent blijf je meer betrokken en weet je sneller als er iets speelt. Al kunnen we nog wel enthousiaste speelsters gebruiken voor onze dames competitieteams!” Mensen een plek bieden waar ze elkaar kunnen ontmoeten is het meest waardevol, besluit Corienne. „Met elkaar een hele leuke sport beoefenen en erna ook gezellig samen in de kantine wat drinken en het over vanalles hebben. Dat is toch mooi?”

Ben je enthousiast geworden? Je kan gratis één maand meetrainen om te kijken of volleybal iets voor je is. Mail naar info@svl-volleybal.nl

advertentie
advertentie