Herenteam SVL naar Nederlands Recreanten Kampioenschap
Herenteam SVL naar Nederlands Recreanten Kampioenschap SVL

SVL Langbroek voor het eerst naar NRK Volleybal

1 juni 2023 om 08:58 Volleybal Tips van de redactie

WIJK BIJ DUURSTEDE 3 juni speelt het herenteam van SVL in Utrecht het Nederlands Recreanten Kampioenschap. Het team heeft het seizoen goed afgesloten door de tweede plaats in de competitie te behalen. Deze plek geeft toegang tot het toernooi, waardoor SVL zich nu al tot de beste 9 heren recreantenteams van Nederland mag rekenen. Een knappe prestatie voor deze jonge vereniging.

Al bijna 10 jaar speelt dit team in deze samenstelling, alleen dit jaar voor het eerst onder de vlag van SVL. Dit team bestaande uit mannelijke en vrouwelijke spelers komt al jaren uit in de herencompetitie en sinds kort weer recreatief. SVL bood het team een goede accommodatie en een passende trainingsavond. Wat resulteerde in deelname aan het NRK. We voelen ons erg thuis bij SVL. Een enthousiaste vereniging met veel potentie een grote vereniging te worden, aldus het team.

Het is niet de eerste keer dat het team naar het nationale kampioenschap mag. Voorheen deed het al mee aan het toernooi voor Mix-teams. Dat het nu uit mag komen in het herentoernooi is een knappe prestatie. Het team: Welk resultaat er behaald gaat worden, dat weten we niet. Maar we gaan er alles aan doen om SVL op de kaart te zetten.

SVL wil verder uitbreiden met (recreanten)teams. Aankomend seizoen is er onder begeleiding van enthousiaste trainers een speciale trainingsgroep voor recreanten op woensdagavond. Iedereen die recreatief wil volleyballen is van harte welkom, ook beginners! Wie weet wordt daar de basis voor de volgende Nederlands Kampioen gelegd.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie