De snelste vrouwen bij de 10 km
De snelste vrouwen bij de 10 km Ali van Vemde

De Wijkse Dijkenloop, vijf of tien km hardlopen over de dijk

10 oktober 2022 om 11:10 Atletiek

WIJK BIJ DUURSTEDE Wat was het een prachtige dag voor de Dijkenloop. Het weer was fantastisch, het publiek was enthousiast en de lopers genoten van de route op de dijk tussen Amerongen en Wijk bij Duurstede. Daarnaast werden er ook nog eens allerlei records gebroken. Bij de finish werden de hardlopers met een luid applaus binnengehaald.

door Ali van Vemde

Ook deze derde Wijkse Dijkenloop was een groot succes. Zowel bij de mannen als de vrouwen sneuvelden de oude recordtijden. Bij de mannen bleek Bas Stigter veruit de snelste op de 10 km met een tijd van 31.39, gevolgd door Ad Sluijter en Matteo Senesi. Petra Sloots was de snelste vrouw op de 10 km met een fantastische tijd van 41.14. Anna Vermeer eindigde als tweede, de Wijkse Jolien van Vliet als derde. Op de 5 km bleek Marc Cinjee de snelste, na hem finishten Jari de Koning en Glenn Nijhuis. Bij de vrouwen was Nicole Philippens veruit de snelste, na haar volgden Marlene van Straalen en Inge Dijkman.

Na de prijsuitreiking mocht Philip Korff de Gidts van Stichting De Hond Kan de Was Doen een mooie cheque in ontvangst nemen. Een prachtige afsluiting van een mooie, sportieve dag.

De winnende mannen van de 10 km loop
Deze mannen waren het snelst bij de 5 km loop van Gravenbol naar Wijk
De snelste vrouwen
Samen over de finish
advertentie
advertentie