Ria Sprang en Patricia Schuur organiseren de Wijkse Dijkenloop
Ria Sprang en Patricia Schuur organiseren de Wijkse Dijkenloop Ali van Vemde

De Wijkse Dijkenloop

5 september 2019 om 11:00 Activiteiten

WIJK BIJ DUURSTEDE Zondag 13 oktober zal de Wijkse Dijkenloop worden gehouden, een uniek hardloopevenement. De prachtige route over de dijk tussen Amerongen en Wijk trok enkele jaren geleden veel deelnemers. Ria Sprang en Patricia Schuur, beide enthousiaste hardlopers, hebben het evenement nieuw leven ingeblazen.

Ali van Vemde

In 2013, 2014 en 2015 organiseerde WijkNogLeuker de Dijkenloop. Tijdens een high tea spraken Ria en Patricia elkaar. Allebei hebben ze heel wat wedstrijden gelopen en en zo kwam het gesprek erop dat het zo jammer is dat de Dijkenloop niet meer werd gehouden. Een maand later was de nieuwe stichting opgericht: de Wijkse Dijkenloop. Een prachtig idee, maar dan moet er wel heel veel geregeld gaan worden. Patricia: "De nodige vergunningen moesten worden geregeld, zowel bij de gemeente Wijk bij Duurstede als Utrechtse Heuvelrug, het vervoer en natuurlijk moet het onder de aandacht worden gebracht. Gelukkig hebben we heel veel medewerking gekregen van de gemeenten en ook Aart Stigter was enthousiast en helpt mee. Van WijkNogLeuker kregen we goede tips en namen van mensen die mee kunnen werken."

DIJKENLOOP IS UNIEK Wat de Dijkenloop zo bijzonder maakt is dat de dijk een middag vrij wordt gemaakt voor de hardlopers. Ria: "Zo kun je echt genieten van het uitzicht op de Rijn, de Lek, de uiterwaarden en natuurlijk de prachtige skyline van Wijk bij Duurstede. Normaal is dat niet veilig met al het verkeer." Er zijn twee afstanden, de 5 km die start vanaf De Gravenbol en de 10 km die start bij Kasteel Amerongen. Vanaf 12.30 uur opent het wedstrijdsecretariaat in de gymzaal aan het Walplantsoen. Om 13.30 uur vertrekken de bussen met de lopers naar de startlocaties. De start voor beide afstanden is om 14.00 uur. Rond 15.00 uur zullen de deelnemers dan op de Markt zijn, waar de prijsuitreiking plaats zal vinden. Inmiddels zijn er ruim 100 deelnemers, maar daar kunnen er natuurlijk nog veel meer bij. Zorg dat je er bij bent en schrijf je in via de website www.wijksedijkenloop.nl Hier vind je alle informatie over de loop.

HARDLOOPCURSUS Als voorbereiding op de Wijkse Dijkenloop organiseert Hardloopcentrum Aart Stigter een cursus voor beginners en meer gevorderde lopers op Sportpark Mariënhoeve. De training bestaat uit een warming-up, loopscholing over de techniek van het hardlopen en een afwisselende intervaltraining. Er wordt afgesloten met een cooling-down. Deze training vindt plaats op dinsdagavond van 19.00 tot 20.15 uur. Aanmelden kan via www.hardlopenisleuk.nl

Patricia en Ria zijn blij dat de reacties zo enthousiast zijn. "Van te voren weet je dat natuurlijk niet. We hopen op veel deelnemers zodat de Wijkse Dijkenloop weer een terugkerend evenement wordt. Wat vooral ook heel leuk is is dat de lopers met de bus naar de startlocatie worden gebracht. Dan kunnen de lopers al kennismaken met elkaar en dat geeft al direct een gevoel van saamhorigheid." Maar voordat het zover is moet er nog wel het een en ander geregeld worden. Er moeten medailles komen en er moeten sponsors worden gezocht. En natuurlijk moeten er deze dag voldoende vrijwilligers zijn om te zorgen dat alles in goede banen wordt geleid. Meehelpen, meld je dan aan via info@wijksedijkenloop.nl

GOEDE DOEL De Stichting Wijkse Dijkenloop heeft zich dit jaar verbonden aan een lokaal goed doel; Stichting De Hond Kan De Was Doen. Ria: "We hopen deze dag een mooi bedrag bij elkaar te krijgen voor deze stichting die fondsen werft voor de opleiding van hulphonden voor mensen met een beperking of chronische ziekte."

Het moet een mooi evenement gaan worden. Ria en Patricia: "Iedereen die aan de streep komt krijgt een leuke middag. We zijn ook blij dat de finish op de Markt is, deze middag is ook het Bockbierfestival. Zo kunnen de deelnemers na afloop nog gezellig in de binnenstad blijven."

advertentie
advertentie