Arie en Gerard hangen de komende weken de borden om de lantaarnpalen
Arie en Gerard hangen de komende weken de borden om de lantaarnpalen Singelloop Wijk bij Duurstede

73ste Singelloop in Wijk bij Duurstede

Atletiek

WIJK BIJ DUURSTEDE Op Koningsdag, 27 april 2022 wordt de 73ste Singelloop gehouden. Direct na het opheffen van de Corona beperkingen zijn de draaiboeken weer uit de kast gehaald. Na 2 jaar mag dan nu toch de 73ste Singelloop worden georganiseerd.

Het waren twee enerverende jaren, in alle opzichten, waarin grote animator en inspirator Wim Pouw helaas in 2021 kwam te overlijden. Het organisatieteam is hem dankbaar voor al zijn inspanningen en inzet. Het vernieuwde organisatieteam hoopt in zijn geest door te kunnen gaan. Dankzij de trouwe sponsoren is ook voor dit jaar de organisatie weer rond.

Voor veel deelnemers is het lopen van de Singelloop een vast onderdeel van het Koningsfeest. De loop bestaat weer uit vier onderdelen. De Klarenbeek Kidsrun over 500m voor de kleintjes tot en met 7 jaar. De AEGIR Marine jeugdloop over 2,2km voor iedereen van 8 tot en met 12 jaar. De Vernooy Bestratingsrun over 5km en de Jacomij Electronics run over 10km.

Voor de Kidsrun en de Jeugdloop is er voor iedere deelnemer een leuke herinneringsmedaille, voor de winnaars en voor de benjamin is er een beker. Bij de andere afstanden zijn er medailles en prijzen voor de winnaars.

RECORDS Het is al een tijd geleden dat er records gebroken zijn. Het huidige parkoersrecord voor de 5km bestaat al sinds 2012 bij de mannen op 16min 20sec. en bij de vrouwen op 17min 29sec. De parkoersrecords op de 10km zijn: Mannen Senioren: 33min 48sec. (2014); Vrouwen Senioren: 35min 17 sec (2015; mannen Veteranen: 31min 53sec (2006) en vrouwen Veteranen: 38min 44sec (2008). Wie gaat dit verbeteren?

PARKOERS Het parkoers is voor de meeste lopers bekend en nog steeds een uitdaging. De Singelloop bestaat uit een stukje voor de Kidsrun, of een, twee of vier rondes over de Singels en dijk, waarbij de hellingen tegen de dijk en bij de Walmuur onder de molen door, een extra uitdaging geven. Vooral het publiek bij de Veldpoort en op de Walmuur zal de lopers ongetwijfeld weer aanmoedigen om een toptijd neer te zetten. Wie weet worden de recordtijden uit voorgaande jaren verbroken!

Via internet is de inschrijving al een maand mogelijk. Voorinschrijving is tot 24 april, 24:00u nog mogelijk. Na-inschrijving, tegen een hoger tarief, is daarna nog mogelijk tot 27april, in de gymzaal aan het Walplantsoen kunt u dat nog van 9:15u tot 11:00u!

Kijk voor het gedetailleerde programma op www.oranjecomitewbd.nl/singelloop. Daar is ook de link te vinden om in te schrijven via Inschrijven.nl.

Actuele informatie is te vinden op Instagram en Facebook: Singelloop Wijk bij Duurstede.

advertentie
advertentie