Hans Marchal (links) en Hans van der Wind (rechts)
Hans Marchal (links) en Hans van der Wind (rechts) Foto: SGP Utrecht

Hans Marchal uit Wijk bij Duurstede lijsttrekker voor SGP-lijst Waterschapverkiezingen

13 december 2022 om 12:25 Overig Deel je nieuws

Het SGP-bestuur van de provincie Utrecht heeft de kandidatenlijst voor de Waterschapverkiezingen vastgelegd. Uit gemeente Wijk bij Duurstede is Hans Marchal de lijstaanvoerder, die ook op de 14e plek van de lijst voor de Provinciale Verkiezingen te vinden is. 

De 55-jarige Hans Marchal is geen onbekende in de politiek: al jaren heeft hij ervaring als wethouder, raadslid en steunfractielid van de Statenfractie. In al die jaren is hij het belang van waterschap steeds meer in gaan zien. “Denk maar aan hoosbuien als gevolg van het veranderend klimaat”, aldus Marchal.

Er zijn meer thema’s die hem aan het hart liggen, zoals waterveiligheid, waterkwaliteit en betaalbaarheid. Volgens Marchal is voor goed waterbeleid een goede verbinding tussen stad en platteland nodig. “Voor mij is de stem van ‘boer, burger en buitenlui’ in het waterbeleid erg belangrijk.”

Toch ziet Marchal ook een veelvoorkomend probleem als het over waterschap gaat. “Voor velen is het Waterschap een ‘ver-van-mijn-bed-show’ maar het gaat om belangrijke onderwerpen die u en mij raken!” Dit is onder andere terug te zien in projecten als Sterke Lekdijk en Ruimte voor de Rivier.

Marchal vindt ‘een portie gezond verstand, nuchterheid en een Bijbelgetrouw SGP-geluid’ niet misstaan in het waterschap. De SGP is volgens Marchal enthousiast, scherp en kritisch, maar ook altijd opbouwend. “De SGP neemt initiatief en trekt erop uit om te horen wat er onder de bevolking leeft.”

Op de Waterschaplijst wordt Marchal gevolgd door Hans van der Wind (45) uit Werkhoven. De fruitteler en kalverhouder ziet dat de kwaliteit van goed water essentieel is voor de agrarische sector en wil zich daarom ook inzetten voor gedegen waterschapbeleid.

De kandidatenlijsten werden gepresenteerd bij de lancering van de SGP-campagne op dinsdag 22 november in het provinciehuis van Utrecht. De Provinciale Statenlijst wordt aangevoerd door zittend Statenlid Bertrick van den Dikkenberg, gevolgd door huidig commissielid Frans Hazeleger en Jan-Hendrik van der Linden (19) als jongerenkandidaat. De Provinciale Statenverkiezingen vinden plaats op 15 maart 2023.

advertentie
advertentie