De finish is op de Markt
De finish is op de Markt Ali van Vemde

Wijkse Dijkenloop

2 oktober 2022 om 09:37 Atletiek

WIJK BIJ DUURSTEDE Op zondag 9 oktober 2022 zal om 14.00 uur het startschot worden gegeven voor de derde Wijkse Dijkenloop. In 2019 werd dit oude loopevenement nieuw leven ingeblazen. Die editie was een groot succes, uitverkocht en er deden zelfs 50 lopers van een Belgische atletiekvereniging mee. Vorig jaar stonden er 400 lopers aan de start en op 9 oktober hopen we zeker weer hetzelfde aantal lopers op de Markt een welverdiende medaille te kunnen overhandigen. 

De Wijkse Dijkenloop is uniek. Een dag per jaar wordt de dijk tussen Amerongen en Wijk bij Duurstede een paar uur autovrij gemaakt voor hardlopers. Deelnemers worden per bus naar de start vervoerd. In Wijk worden zij door de muziek van harmonie Concordia opgezweept om de laatste paar honderd meter extra aan te zetten. De finish is op de sfeervolle Markt, waar zij door het publiek enthousiast worden binnengehaald en na hun inspanning kunnen ontspannen op de vele terrassen.

De dijk langs de Neder-Rijn en Lek is erg belangrijk voor de veiligheid van de Randstad. Om dat deel van ons land ook op de lange termijn veilig te stellen, werkt HDSR in het project Sterke Lekdijk aan de versterking van de noordelijke lekdijk tussen Amerongen en Schoonhoven. Dijkversterking wordt zoveel mogelijk gecombineerd met ruimtelijke ontwikkeling voor natuur en recreatie. Op dit moment werkt Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden aan een gebied van in totaal 55 kilometer lang. Tien van die kilometers worden op zondag de 9e gereserveerd voor de Wijkse Dijkenloop.

De Wijkse Dijkenloop is een lokaal evenement. Maar wij willen er niet alleen zijn voor de Wijkse lopers, maar ook voor de Wijkse gemeenschap. Daarom wordt voor iedere editie een lokaal goed doel gezocht. Dit jaar is dat de stichting De Hond Kan De Was Doen.

Lopers zijn bevoorrechte mensen. Zelfs de afgelopen jaren met corona konden wij gewoon naar buiten en van onze sport genieten. Als je echter leeft met een beperking, worden hele simpele dingen ineens een groot probleem. Een assistentiehond kan dan op een hele mooie en praktische manier helpen. Stichting DHKDWD werft fondsen voor de dure opleiding van hulphonden. De Wijkse Dijkenloop hoopt hier samen met de deelnemers een mooie bijdrage aan te kunnen geven. Het geld zal na afloop van de prijsuitreiking worden overhandigd aan Philip en Anita Korff de Gidts.

Meer ? Neem dan contact op met Patricia Schuur (06-42854299) of Ria Sprang (06-40474807).

advertentie
advertentie