Felix Hees en Maud Kosterman
Felix Hees en Maud Kosterman Telers van de Put

Telers van de Put, kleinschalige voedselproductie, gestart in Wijk bij Duurstede

28 februari 2022 om 09:05 Overig

WIJK BIJ DUURSTEDE Felix Hees en Maud Kosterman gaan op kleinschalige wijze, bij de Rozenbotteltuin in Wijk bij Duurstede, voedsel produceren. Dat gaan ze doen met aandacht en respect voor dier en natuur. Onze missie is om voedsel te produceren in samenwerking met de natuur en daarmee anderen te inspireren.

,,We gaan groente telen, vee houden en een unieke locatie opzetten! In de moestuin worden biologische groenten, kruiden en bloemen geteeld. De tuin wordt bemest met mest van eigen vee en we maken zoveel mogelijk gebruik van natuurlijke processen. De groenten worden verkocht middels oogstaandelen. Wil jij een oogstaandeel? Met de aanschaf krijg je (ongeveer) 26 weken lang een pakket met seizoensgroenten. Het oogstseizoen loopt van mei tot en met oktober. Aanmelden kan via onze website: www.telersvandeput.nl.

Het vee: de koeien, kippen en varkens, leveren waardevolle voedingsmiddelen (vlees en eieren) en zijn onze medewerkers. Zij begrazen het land en voorzien de bodem van mest. De moestuin en dieren zorgen samen voor een kringloop op ons bedrijf. Kortom, het is een plek waar een gezonde bodem en eerlijk geproduceerd voedsel centraal staan. Het vlees is vanaf 2023 beschikbaar. Wil jij precies weten wanneer? Schrijf je op de website in voor Telerspost, dan houden wij je op de hoogte!”

Om een vliegende start te kunnen maken met de start van het bedrijf, zijn ze in februari een crowdfunding campagne gestart. Wil je hen op weg helpen? Dat kan! Doe mee mee aan de voorverkoop. Dit werkt als volgt; jij legt een bedrag in en in ruil daarvoor krijg je een prachtig pakket met producten uit de tuin of een te gekke beleving. Voor meer informatie ga je naar de website www.telersvandeput.nl of naar www.crowdaboutnow.nl/campagnes/telersvandeput

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
advertentie
advertentie