Schoolnatuurwerkdag
Schoolnatuurwerkdag Landschap Erfgoed Utrecht

Schoolnatuurwerkdag in Wijk bij Duurstede

Overig

WIJK BIJ DUURSTEDE  Op vrijdag 5 november gaan drie klassen van Brede School Het Anker uit Wijk bij Duurstede aan de slag gaan in de natuurlijke speelplek in het stadspark waar zij bomen gaan planten. Aanleiding is de landelijke Natuurwerkdag.

Op vrijdag 5 en zaterdag 6 november is in het hele land de Natuurwerkdag. Tijdens deze dagen kunnen volwassenen en kinderen aan de slag met het beschermen en behouden van de natuur en het landschap. Denk hierbij aan planten, insectenhotels bouwen of bomen aanplanten. Landschap Erfgoed Utrecht helpt bij de organisatie van de 50 natuurwerkklussen in de provincie Utrecht.

NATUURLIJK HEEL LEUK Vanaf 10.00 uur start elk uur een groep van 5 en/of 6 leerlingen. Er gaan ongeveer 55 leerlingen aan de slag. De kinderen gaan vooral beplanting aanbrengen en elke klas plant een mooie fruitboom bij de speelplek. Bij de fruitbomen komt een bordje met de naam van de klas en de aanplant datum.
‘Natuurlijk Heel Leuk’ is een sociaal natuurbedrijf opgericht door Petra Ekhardt, Barry Blommestein en Nancy Rietveld. Het doen van ‘Natuurlijk Heel Leuk’ is om mensen in contact te brengen met de natuur in hun directe omgeving. Daarbij werken zij vanuit de principes zorgen voor elkaar, zorgen voor de aarde en samen delen. Ze ontwikkelen een voedselbos met eetbare tuin en adviseren, ontwerpen en richten groene binnen- en buitenruimtes in voor anderen. Ook organiseren zij activiteiten, workshops, trainingen en evenementen waarin beleving, voedsel en genieten van de natuur centraal staan.

SAMEN ZORGEN VOOR EEN BETERE LEEFOMGEVING Meedoen aan deze grootste vrijwilligersdag in het groen is niet alleen leuk en gezellig. Je draagt ook nog eens een flinke steen bij aan het beschermen en behouden van natuur en landschap. Alles staat in het teken van biodiversiteit. De klussen zijn dan ook gericht op het onderhouden en herstellen van de natuur voor een betere leefomgeving van planten en dieren.

Meer informatie: www.natuurwerkdag.nl

Schoolnatuurwerkdag
advertentie