Een deel van de vrijwilligers van Filmhuis Calypso
Een deel van de vrijwilligers van Filmhuis Calypso Andre van Zwieten

Theater Calypso kan voorlopig door

17 december 2020 om 15:54 Politiek

WIJK BIJ DUURSTEDE De gemeenteraad heeft besloten om theater Calypso te steunen met een extra bedrag van 60.000 euro. Daarmee heeft het theater 150.000 euro subsidie voor 2020 en ook voor 2021 gekregen. Precies zoals het college heeft voorgesteld.

door Kuun Jenniskens

Raadsfracties probeerden nog om Calypso voor langere tijd van subsidie te voorzien, maar pogingen daartoe werden niet gehonoreerd. Eigenaar Van Ginkel zei eerder in een Voorbespreking dat hij alleen met financiële zekerheid voor een langere termijn, goede professionals aan het theater kan verbinden.

Het blijft nu wachten voor meer zekerheid en duidelijkheid op de Voorjaarsnota (juni 2021), waarmee de Begroting voor 2022 wordt voorbereid. Dan wil de gemeenteraad besluiten nemen over eventuele steun aan Calypso voor de langere termijn. Momenteel zitten er nog teveel onzekerheden in de gemeentebegroting en de financiële situatie van de gemeente is niet echt rooskleurig.

Wethouder Wil Kosterman (GroenLinks) is van mening dat de klus om ook te kijken naar de lange termijn, in het voorjaar van 2021 moet worden geklaard. Zij constateerde ook dat er tussen de raadsfracties nog behoorlijk wat verschillen van mening zijn.

De PCG was uiteindelijk de enige fractie die tegen het raadsvoorstel stemde, zij willen niet verder gaan dan een bedrag van 6000 tot 10.000 euro ter overbrugging tot het moment dat de Voorjaarsnota wordt besproken.

advertentie
advertentie