Afbeelding
Wijks Vocaal

Het Wijks Vocaal repeteert voor concert op 31 oktober

12 september 2020 om 08:49 Muziek

WIJK BIJ DUURSTEDE Na een periode waarin het koor Wijks Vocaal het moest hebben van repetities via het het inmiddels bekende Zoomen, kwam er het verlossende covid-protocol voor de koorsector. Dit protocol, opgesteld door de Zangbond en het RIVM, gaf het koor weer de mogelijkheid om fysiek met elkaar te gaan repeteren. Hiervoor werd uitgeweken naar de loods van het Utrechts Landschap bij de Steenfabriek aan de Bossenwaarden. Deze loods voldoet aan de eisen van het protocol en blijkt ook nog eens een mooie akoestiek te hebben.

Er wordt, onder leiding van dirigent Bernard Touwen, hard gerepeteerd om op 31 oktober in de grote kerk van Wijk bij Duurstede een aantal Motetten en het Requiem van Maurice Durufle uit te voeren, naast werk van Faure en Mendelssohn. Het Requiem, met als hoogtepunt het Pie Jesu, zal worden uitgevoerd met begeleiding van twee solisten, een bas en een mezzo-sopraan, het orgel met Pim Schipper en een cellist.

Maurice Duruflé (1902 -1986) was een Franse organist en componist. Zijn oeuvre bestaat uit werken voor orgel, koor, orkest en uit kamermuziek. Zijn bekendste werk is het requiem (opus 9) uit 1947.Voor zijn requiem nam Duruflé de Gregoriaanse dodenmis als uitgangspunt en waarbij hij de opzet van het requiem van Fauré overnam.

Het concert wordt onder de voorwaarden van het protocol voor zanguitvoeringen uitgevoerd in overleg met de beheercommissie van de Grote Kerk. Dit betekent dat er maximaal 100 mensen in de kerk mogen, de aanwezigen geregistreerd worden en een toegewezen plaats krijgen en er geen koffie/thee pauze zal zijn. De kerk wordt na afloop van een uitvoering ontsmet en gelucht.

Omdat er maar een beperkt aantal bezoekers in de kerk kunnen, zullen er op 31 oktober twee uitvoeringen van maximaal een uur worden gepland.

De kaartjes van het concert bedragen €15,- per stuk. De tijdstippen waarop de twee uitvoeringen op 31 oktober worden uitgevoerd, worden later nog bekendgemaakt, evenals het moment waarop de kaartverkoop zal starten. Zie hiervoor ook de website van het Wijks Vocaal.

advertentie
advertentie