Shantykoor oefent tussen het fruit
Shantykoor oefent tussen het fruit Hans Korthorst

Wijks shantykoor oefent weer

27 juli 2020 om 15:35 Muziek

WIJK BIJ DUURSTEDE Sinds begin maart waren de mannen van het Wijks Shantykoor 'Tussen Rijn & Lek' niet bijeen geweest op de gebruikelijke oefenavonden in ‘t Stekkie. Het was en is nog steeds afzien om zo lang niet te kunnen zingen met je kameraden van het koor, en ook nog eens niet te kunnen optreden.

Maar dinsdagmiddag 21 juli was een (klein) deel van de leden weer present in de boomgaard van de voorzitter Willem van der Horst aan de Ossenwaard in Cothen. Een locatie waar ze konden voldoen aan de voorschriften. Ruimte genoeg tussen de peren. Het weer was goed, de boerenzwaluwen en ook de spreeuwen wisten het bijzondere evenement wel te waarderen, ze gingen over in het zwermen, een prachtig gezicht.

Het was fijn met een beperkt deel van het koor in de buitenlucht, onder leiding van Arie van Veenendaal, de geliefde shanty liederen weer te kunnen zingen. Vooralsnog gaat het oefenprogramma op deze manier door, eens in de veertien dagen tussen de peren.

Het verdere verloop van het seizoen is nog een zaak van veel onzekerheden. Zoals al eerder gemeld hebben het organisatie comité en het bestuur van het shantykoor 'Tussen Rijn & Lek' besloten dit jaar geen festival te houden.


advertentie
advertentie