Open deur van de RK kerk: er mogen weerk kerkdiensten gehouden worden
Open deur van de RK kerk: er mogen weerk kerkdiensten gehouden worden Frans Bosman

De rk kerk in Wijk bij Duurstede is weer open

Religie

WIJK BIJ DUURSTEDE Sinds begin maart is de kerk, samen met veel andere kerken, dicht geweest voor de parochianen. Alleen de Mariakapel was dagelijks open. De wekelijkse diensten en het samenkomen werden erg gemist door de reguliere kerkganger.

Sinds deze week is de kerk weer open voor kerkdiensten. Alles natuurlijk volgens de geldende regels van het RIVM, het bisdom Utrecht en het parochiebestuur. De ene week is er een dienst, geleid door een voorganger. De andere week staat er een groot scherm in de kerk en vieren we live, samen met de kerk in Houten, de hoofdkerk in deze parochie.

Vanaf medio september zal, zoals het er nu naar uitziet, het reguliere rooster van wekelijkse vieringen met voorganger en koor weer geldig zijn.

Afgelopen week is er proefgedraaid met de bijeenkomst en de geldende regels en diegenen die erbij waren waren blij dat er, ondanks de beperkingen, weer kan worden samengekomen.

De regels, voorgeschreven vanuit het Bisdom en het parochiebestuur gelden en deze houden onder andere in dat de bezoeker zich vooraf moet aanmelden. Meer informatie op www.johannesdedoper.net, daar staat ook wanneer er welke samenkomsten zijn.

Iedereen is natuurlijk van harte welkom mits de geldende regels worden gerespecteerd.

advertentie
advertentie