Revius Wijk
Revius Wijk Ali van Vemde

Het is nog even wennen!

17 juni 2020 om 09:47 Onderwijs

WIJK BIJ DUURSTEDE De basisscholen zijn al weer even open en sinds kort gaan ook de jongeren van het voortgezet onderwijs weer naar school. Voor de leerlingen van Revius Wijk was het nog even zoeken en soms verdwalen in de gangen, met eenrichtingsverkeer.

Handen en tafels ontsmetten en afstand houden, dat is nog niet zo gemakkelijk. Ook zijn er even geen gezellige zitplekken meer in de aula. Het is dan ook zeker niet zo leuk als het was. Wel heel fijn vonden de docenten het om de leerlingen weer te zien, ook voor henzelf. De leerlingen volgen nog vooral les online, maar ze komen ook naar school voor een aantal uren, waarbij de helft van de klas de les vanuit huis volgt. Het is nog zoeken en uitproberen, maar het zal ongetwijfeld snel wennen. Daarnaast is er nu ook vooral tijd voor gesprekken met de tutoren en voor toetsen.

Zo wordt toegewerkt naar een afsluitende toetsweek vlak voor de zomervakantie die officieel op vrijdag 17 juli begint.

GESLAAGDEN De geslaagde tl4 en havo5 leerlingen hebben op de landelijke slaagdag (4 juni) de cijferlijsten opgehaald. Ook nu conform de richtlijnen van het RIVM, dus in kleine groepjes, maar wel zo feestelijk mogelijk. Er worden nog plannen gemaakt voor de diploma-uitreiking op dinsdag 7 juli.

advertentie
advertentie