Open Monumentendag gaat dit jaar niet door
Open Monumentendag gaat dit jaar niet door Jeannette Altendijk

Open Monumenten Dag 2020

5 juni 2020 om 14:51 Historie

WIJK BIJ DUURSTEDE Begin van dit jaar begon het Comité Open Monumenten Dag (OMD) Wijk bij Duurstede enthousiast aan de voorbereidingen en de uitwerking van het thema voor 2020: 'Leermonument'.

Helaas werden we geconfronteerd met het Coronavirus. Wij hoopten dat dit gevaar in september aanstaande wel geweken zou zijn. Het ziet er echter naar uit dat dit nog lang niet het geval zal zijn. Bovendien maken de RIVM maatregelen het bijna onmogelijk de OMD te houden zoals u dat gewend bent.

In onze vergadering van 8 mei hebben we daarom moeten besluiten, dat het niet verantwoord is om de OMD op 12 september 2020 door te laten gaan.

Het betekent niet, dat er op 12 september totaal géén aandacht zal zijn voor onze Wijkse monumenten. In samenwerking met monumenteneigenaren wil het Comité OMD belangstellenden laten genieten van een online programma waarbij u dit jaar niet náár de monumenten toe gaat, maar dat de monumenten naar ú toekomen. Over hoe een en ander vorm zal krijgen zult u later geïnformeerd worden.

advertentie
advertentie