Afbeelding
Charella Hulsbosch

Nieuwe fysiotherapeut in Wijk

Advertorial_1

WIJK BIJ DUURSTEDE Er is een nieuwe praktijk voor fysiotherapie geopend in Wijk bij Duurstede. Happel Fysiotherapie zit sinds januari in het gebouw van squashcentrum Centre Court.

door Charella Hulsbosch

Marc Happel groeit op in Doorn en woont sinds 2012 samen met zijn vrouw en twee dochters in Wijk bij Duurstede. Happel is al tien jaar fysiotherapeut. Hij studeert in 2010 af na een opleiding aan de Hogeschool Utrecht. ,,Ik vind het mooi om een band op te bouwen met de client. Als mensen hier komen met een klacht bouw je samen naar iets toe, dat vind ik na al die jaren nog steeds mooi." Na zijn studie begint Happel aan zijn eerste baan in een verpleeghuis. Als fysiotherapeut helpt hij daar voornamelijk bij de revalidatie van ouderen. Daarna maakt hij de overstap naar eerstelijns fysiotherapie en werkt hij in verschillende praktijken in loondienst. Vanaf 2017 gaat Happel aan de slag als zelfstandige. Hij zet een eigen bedrijf op om waarnemingen te doen in andere praktijken, als daar fysiotherapeuten ziek zijn of op vakantie.

RUIMTE ,,Ik ben fysiotherapie gaan doen om op termijn een eigen praktijk te starten, dus dit is een van de redenen waarom ik dit beroep heb gekozen", vertelt Happel trots vanuit zijn eigen behandelkamer. Happel Fysiotherapie is sinds begin deze maand een feit. In het pand aan de Karel de Grotestraat heeft de fysiotherapeut beschikking over een behandelkamer en wachtruimte op de eerste verdieping en een oefenzaal op de begane grond. In de oefenzaal staat ook een behandeltafel voor cliënten die niet zo goed ter been zijn.

SHOCKWAVE Happel behandelt nog steeds cliënten die moeten revalideren na een operatie waarbij bijvoorbeeld een nieuwe heup of knie worden geplaatst. Ook mensen met pees gerelateerde klachten zoals bijvoorbeeld een tenniselleboog en hielspoorklachten kunnen terecht voor een zogeheten Shockwavetherapie. Door een handstuk dat schokgolven uitzendt te gebruiken op een pijnlijke plek ontstaat een lokale ontstekingsreactie. ,,Dat zorgt voor de toevoer van bloed waardoor voedingsstoffen meekomen en afvalstoffen worden afgevoerd. Dat bevordert het natuurlijke herstelproces."

DRY NEEDLING Ook voor spierklachten heeft Happel een snelle, doelgerichte behandeling. ,,Dry Needling is een behandelmethode waarbij we in de spier prikken om te zorgen voor een snelle ontspanning van de spier. Daar heb je dus direct baat bij." Maar ook voor rug-, schouder-, nek- en knieklachten kunt u terecht bij Happel.

SPORTMASSAGE Speciaal voor sporters plant Happel tijd in voor sportmassage. Naast de praktijk zit het squashcentrum en dat heeft ook zo zijn voordelen. ,,Als mensen een blessure oplopen kunnen ze snel terecht. Dat geldt natuurlijk voor iedere client, niet alleen voor de sporters", vertelt Happel. Bovendien heeft de praktijk contracten met alle zorgverzekeraars. Iedereen die aanvullend verzekerd is, krijgt dus geen factuur thuisgestuurd na een consult.

Happel Fysiotherapie kijkt uit naar het nieuwe begin. Happel: ,,Het is wel een voordeel dat ik bij verschillende praktijken als het ware in de keuken heb kunnen kijken en zo heb kunnen zien wat wel bevalt en wat niet. Ik heb hier echt ongelofelijk veel zin in."

Happel Fysiotherapie heeft elke donderdag een gratis inloopspreekuur van 19.00u tot 19.30 uur.

Happel Fysiotherapie

Karel de Grotestraat 1 B

Wijk bij Duurstede

Tel. 06-13984266

www.happelfysio.nl

advertentie
advertentie