Afbeelding

Van Cultureel Rondje naar een breed en permanent cultureel aanbod

8 november 2019 om 07:30 Kunst

WIJK BIJ DUURSTEDE Vanaf 1986 kende de Wijkse binnenstad elke eerste zondag van de maand een cultureel rondje langs de vele galerieën, Museum, Kasteel, Molen en Grote Kerk. In 2015 breidde Stichting Culturele Regio Utrechtse Heuvelrug-Wijk bij Duurstede dit uit met een bredere opzet van kunst en cultuur in ateliers, galeries, musea, monumenten, eten, slapen, rondvaarten, theater en muziek etc. in Doorn, Driebergen, Maarn, Leersum, Amerongen, Rhenen, Werkhoven, Schalkwijk, Wijk bij Duurstede, Cothen en Langbroek. De stichting telt inmiddels 120 deelnemers.

KUNST EN CULTUUR MET ELKAAR VERBINDEN Doel is om de Kunst en Cultuur op de Utrechtse Heuvelrug en Wijk bij Duurstede te promoten en met elkaar te verbinden. Alle deelnemers en hun activiteiten zijn samengebracht in de heldere en duidelijke website www.cultureleregio.nl en bij alle deelnemers, VVV's, gemeente- en cultuurhuizen zijn flyers en folders verkrijgbaar. Met de Paasdagen 2019 organiseerde de Stichting een groot kunstevenement op Landgoed Sandenburg, dat wegens groot succes tijdens de Pinksterdagen in 2020 herhaald wordt.

KUNST OP LOCATIE Van vrijdag 22 t/m zondag 24 november 2019 organiseert de Culturele Regio opnieuw een kunstexpositie, dit keer in de Napoleonschuur in Amerongen met 14 deelnemende kunstenaars. De historische Napoleonschuur, voorheen de tabakswaag, ontleent zijn naam aan Koning Lodewijk Napoleon, die het liet bouwen voor opslag van tabak en inkwartiering van Franse troepen. Op de begane grond bevindt zich nu een grote expositieruimte, waar diverse regionale kunstenaars, amateurs, semiprofs en professionals, een grote verscheidenheid aan kunst tonen, zoals beelden van Pim Kragtwijk, keramiek van Liesbeth Teutelink en Yvonne Mollee, sieraden van Karin Bluijs, brons van Jos Sinninghe en Nanda van Vliet, schilderijen van Debby van Zon, Karin Boers, Arris Tijsseling, Erika Vermeer, Yvonne Hoogstraten, Welmoed Reitsma en Geraldine Kramer, bloemen van Bloemenzaak Natuurlijk.

OPENINGSTIJDEN EN GRATIS DRANKJE De expositie is geopend op vrijdag en zaterdag van 11.00-17.00 en zondag van 11.00-16.00. De toegang is gratis. Adres: Burg. Jonkh. H. van den Boschstraat 44, 3958 CD Amerongen

www.napoleonschuur.nl. Op vertoon van de expositie-flyer ontvangen expositiebezoekers op 22-23-24 november bij een lunch of diner in restaurant Buitenlust te Amerongen het 1e drankje gratis.

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie