Walking Hockey
Walking Hockey Dorsteti

Walking Hockey bij HV Dorsteti in Wijk bij Duurstede; lekker buiten bezig zijn

1 april 2024 om 10:40 Hockey

WIJK BIJ DUURSTEDE Onder het motto ‘een lang leven lang hockey’ is een aantal jaren geleden ‘Oldstars Walking Hockey’ geïntroduceerd in Nederland. Sinds enige tijd is het ook mogelijk om deze sport te beoefenen bij Hockey Vereniging HV Dorsteti op Sportpark Mariënhoeve. Nieuwe leden zijn van harte welkom.

Walking Hockey is vooral bedoeld voor mensen die niet meer willen of kunnen ‘rennen’ en het fijn vinden lekker te bewegen in de buitenlucht. Ingeborg Blaauw van HV Dorsteti zegt daarover: „We merken dat ouderen het missen om onderdeel te zijn van een team. Daar is Walking Hockey een prima sport voor. Lekker buiten bezig zijn in een team in een rustig tempo. Daarom hebben we het Walking Hockey nu weer opgepakt.”

Een keer in de week wordt getraind. Dit gebeurt op de maandagochtend vanaf 9.45 uur. De sporters gaan een uur aan de slag, waarbij een aantal bewegingsoefeningen worden gedaan. De training wordt afgesloten met een partijtje. Maar het is ook vooral gezellig. Na afloop wordt uiteraard een kopje koffie gedronken, want de contacten met elkaar zijn minstens zo belangrijk als de training.

Walking Hockey is vooral bedoeld voor mensen die graag samen met anderen in de buitenlucht sportief bezig willen zijn. Hockey ervaring is niet nodig, het is erg laagdrempelig. Altijd worden er oefeningen gedaan, zoals het goed vasthouden van de stick. Er wordt gespeeld met een normale stick en bal. De spelregels zijn eenvoudig. Het spel is precies wat de naam zegt: wandelend hockey. Er wordt gespeeld op een klein veldje; alleen pushen, geen keeper en met kleine doeltjes.

In de gemeente Wijk bij Duurstede wonen steeds meer ouderen. Om langer gezond en vitaal te blijven is het goed om in beweging te blijven. Dat kan in de sportschool, maar ook leuk is het om in teamverband bezig te zijn. Bij Walking Hockey zijn zowel heren als dames heel erg welkom. Aanmelden of meer info! Dat kan via Ingeborg.Blaauw1967@gmail.com

Walking Hockey
advertentie
advertentie