Het beste idee van de avond
Het beste idee van de avond Ali van Vemde

Ondernemers geven toekomstvisie Wijk bij Duurstede: Wijk to the future 2053

21 november 2023 om 09:40 Zakelijk

WIJK BIJ DUURSTEDE In een volle zaal vond op 16 november de ‘Avond van de Ondernemer’ plaats, georganiseerd door ondernemersverenigingen, het ondernemersfonds en de gemeente. Ondernemers en hun medewerkers en zzp’ers gingen deze avond met elkaar in gesprek over hoe zij Wijk bij Duurstede zouden willen zien in 2053.

Het werd een inspirerende avond. Na de maaltijd, waarbij er volop de gelegenheid was om te netwerken, volgde het programma. Gastbedrijf Aegir Marine verzorgde een presentatie over verduurzaming door te reviseren in plaats van nieuw kopen. Een mooie uitdaging waar volop aan wordt gewerkt.

Comedycollectief Flunknarf leidde de avond en wist de ondernemers uit te dagen om aan de slag te gaan met het bedenken van het beste idee voor Wijk bij Duurstede, in 2053de mooiste stad. De nadruk lag hierbij op de toeristische hotspot, het toonaangevend zijn in circulair en duurzaam produceren en de beste stad van Europa. In tien verschillende groepen werden ideeën op papier gezet. Al snel was duidelijk dat de Wijkse ondernemers uitstekend samen kunnen werken en Wijk een warm hart toedragen. In korte pitches presenteerde iedere groep hun ‘Wijk to the future 2053’.

Deze ideeën waren zeer divers, van een kerncentrale in Rijswijk ‘Rijswijk moet wijken’ tot een brug, gemaakt van gerecyclede zonnepanelen, om meer industrie op gang te brengen. Of, met het oog op het toenemende waterprobleem, Wijk als eerste community volledig drijvend. Ook de jeugd werd niet vergeten, zo werd gedacht aan een local university en voldoende stagemogelijkheden en werkgelegenheid. Aandacht voor de historie moet er zeker ook zijn, bijvoorbeeld door het bouwen van een Vikinghuis.

Na de presentaties werd er een winnende groep gekozen. Zij mochten een prachtige prijs in ontvangst nemen, een borrelbon van Café Ome Ko. Met een hilarische Wijkse musical sloot Flunknarf de zeer succesvolle avond af.

Flunknarf
Overleg
Volop ideeën
Ali van Vemde
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie