Afbeelding
B&E Makelaars

Bas & Ernst makelaars bestormt de markt, nieuw makelaarskantoor met bekende gezichten

Zakelijk

WIJK BIJ DUURSTEDE Bas van Rooijen (27) en Ernst Reinders (41) bundelden hun krachten en startten samen een nieuw makelaarskantoor. Ze brengen ieder hun eigen netwerk in en hebben samen een bescheiden kantoor ingericht. Met Ikea kasten, een lakmoesproef op zich. De vriendin van Ernst ontwierp het logo, de vader van Bas (Joost van Rooijen) alle benodigde foto’s. Ze worden en voelen zich volop gesteund door hun omgeving waar ze wonen en nu dus ook werken.

Bas en Ernst zitten op hun gemak. Ze vertellen enthousiast dat ze bij aanvang direct twee woningen dichtbij de binnenstad in hun portefeuille hebben gezet. Ze zijn van meet af aan al druk met de intake van nieuwe en verkoop van aanwezige panden in hun aanbod.

Ernst: ,,Wij zijn absoluut geen oubollige makelaars met een jas vol gouden knopen. We wonen met onze partners hier in Wijk en kennen onze omgeving. We gaan voor goede, laagdrempelige dienstverlening, het nakomen van gemaakte afspraken, we zorgen ervoor dat we goed bereikbaar zijn en werken gewoon netjes. We beloven geen gouden bergen en zijn realistisch in onze prijsstelling. Zowel bij aankoop als verkoop.’’

De heren lachen en spreken enthousiast door elkaar heen als het om de stad Wijk gaat. ,,We hebben hier alles. Een leuke binnenstad, een aantal starterswoningen, tweekappers en vrijstaande woningen die gewild zijn en natuurlijk mooie boerderijen in het buitengebied. Cothen en Langbroek horen er voor ons vanzelfsprekend bij.’’

De makelaars maken gebruik van een kantoor op de Lage Maat, omdat alle contacten bijna altijd bij de opdrachtgever thuis zijn. Of ze nemen een kopje koffie in de stad, dat vinden ze echt geen straf. Het internet fungeert als etalage, social media als aanjager.

Bas, de jongste van de twee: ,,We plaatsen ons nieuwe aanbod eerst op onze website, facebook en instagram, daarna met een kleine vertraging op Funda. Wij geloven in ons persoonlijk netwerk. We wonen en werken in Wijk en kennen hier veel mensen. En we verschillen wat in leeftijd, waardoor we ook weer verschillende generaties aanspreken. Vaak is een woning kopen of verkopen een keerpunt in iemands leven. Daar gaan we zuinig mee om. En we maken het leuk op ons werk.’’

Bas heeft net als Ernst al eerder als makelaar in Wijk bij Duurstede gewerkt. Ernst maakte in het verleden eveneens wat andere jaartjes vol in onder andere Utrecht en Amstelveen. Ze typeren de huidige markt als licht overspannen, maar vooral vol kansen. En wie overweegt om een woning te verkopen, kan tegelijkertijd opdracht geven voor de aankoop van een andere woning.

Bas & Ernst makelaars, Lage Maat 13b, 3961 NJ Wijk bij Duurstede. Telefoon 0343-781111. Lid van Vastgoedpro, dé beroepsvereniging voor vastgoedprofessionals.

Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie