Waar wil je wonen, in De Geer III, Zuidwijk of Hoge Hoffweg?
Waar wil je wonen, in De Geer III, Zuidwijk of Hoge Hoffweg? Thomas van de Weerd

College wil bouwen in De Geer III/Zuidwijk

13 november 2021 om 13:48 Wonen

WIJK BIJ DUURSTE$DE De gemeente Wijk bij Duurstede heeft een voorkeur voor bouwen in De Geer III. Dat is de uitkomst van het haalbaarheidsonderzoek naar woningbouw op locaties De Geer III en Zuidwijk. Beide locaties liggen aan de buitenrand van Wijk bij Duurstede. 

Dit onderzoek en de uitkomst ervan zijn één van de belangrijkste projecten van de Omgevingsvisie Stedelijk Gebied. In april van dit jaar presenteerde de gemeente een tussenstand van het haalbaarheidsonderzoek aan de gemeenteraad. Omwonenden konden op 30 juni en 1 juli de mogelijke toekomstbeelden zien bij een digitale avond. Aan de (digitale) gesprekstafels spraken omwonenden met deskundigen over verschillende thema’s. Denk daarbij bijvoorbeeld aan wonen, verkeer, groen en gezondheid. 

MEER WONINGEN Over enkele jaren wil de gemeente starten met de bouw in De Geer III Het college stelt voor om De Geer III over een paar jaar in fasen te bouwen. Woon-wethouder Hans Buijtelaar: ,,De provincie geeft toestemming om 530 woningen tot 2030 te mogen bouwen. Er is echter een grotere behoefte en daarom blijft het college zich inzetten voor meer woningen. In De Geer III is ruimte voor 900 tot 1000 woningen. Wat ons betreft komen hier dus ook meer woningen.’ Naast deze uitleglocatie, is het college in de tussenliggende tijd bezig met woningbouw op verschillende plekken binnen de bebouwde kom. Op 23 november worden de uitkomsten van het haalbaarheidsonderzoek aan de raad gepresenteerd. De raad besluit op 14 december of het instemt met de bouwlocatie De Geer III.

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
advertentie
advertentie