Bakker Lakerveld, Gildeslager Mulder en John Klarenbeek
Bakker Lakerveld, Gildeslager Mulder en John Klarenbeek Ali van Vemde

SRV is nu Digitaal Dorpsplein, John Klarenbeek bezorgde 50 jaar geleden de boodschappen aan huis in Wijk bij Duurstede

14 juli 2021 om 07:29 Winkels

WIJK BIJ DUURSTEDE Bij De Kersenhut in Cothen is maandag 12 juli officieel het Digitaal Dorpsplein geopend. Oud SRV-man John Klarenbeek verrichtte de openingshandeling. Zo’n 50 jaar geleden reed hij met zijn SVR-wagen door de gemeente en bezorgde de boodschappen aan huis. Het is geen toeval dat juist aan hem werd gevraagd het digitale Dorpsplein te openen. Het Digitaal Dorpsplein is een initiatief om lokale (vers) producten online te verkopen. Lokale ondernemers, waaronder de horeca, kunnen hierbij aansluiten. Voor de inwoners in de gemeente is het een extra service.

door Ali van Vemde

In een tijd dat winkels en horeca gesloten moesten worden, bleek ook dat de lokale ondernemers een enorme veerkracht hebben. Niet naar de winkel kunnen komen, dan wordt het thuisbezorgd! In deze tijd is duidelijk gebleken hoe belangrijk het is om lokaal te kopen en hiermee ondernemers te steunen. Ondernemers Lakerveld, Gildeslager Mulder en Landwinkel De Kersenhut zijn er van overtuigd dat dit digitale dorpsplein eigenlijk niet zoveel verschilt van de SRV-man van weleer. Nu hoef je de wagen niet meer fysiek in, maar shoppen kan nu met de digitale winkelwagen. Maar feitelijk verandert er verder niets, de boodschappen hoeven niet te worden gehaald maar komen naar je toe.

AANVULLING Uit een enquête onder ruim 200 inwoners van de gemeente Wijk bij Duurstede is gebleken dat een groot aantal mensen dit een mooie aanvulling vindt op de winkels. Voor jongeren is het vooral makkelijk en tijdbesparend. De groep ouderen vindt het daarnaast extra veilig met het oog op Corona. In de enquête is aangegeven dat zij nog steeds naar de fysieke winkel zullen blijven komen voor een stukje beleving of gewoon een praatje. Het Dorpsplein van de Gemeente Wijk bij Duurstede, www.dorpsplein-wijk-bij-duurstede.nl is nog op zoek naar collega (vers) ondernemers die geloven in het principe van samenwerking in plaats van concurreren. Ook voor horecabedrijven is dit een prettig en vooral voordeliger alternatief om bestellingen thuis te bezorgen. De inwoners uit Wijk bij Duurstede, Cothen en Langbroek kunnen per ondernemer een bestelling plaatsen. Deze kunnen worden afgehaald of worden bezorgd. De volgende stap is dat er ook gecombineerd besteld en geleverd kan worden. Voor de toekomst wordt zelfs gedacht aan complete maaltijdboxen, recepten en misschien een eigen magazine.

WIJKSECADEAUKAART Ook de net gelanceerde WijkseCadeaukaart maakt gebruik van dit gedeelde bestelplatform en straks kunnen ook verenigingen hier transacties op laten plaatsvinden, zoals bijvoorbeeld entreekaartjes. Het komt er eigenlijk op neer dat de techniek gaat werken als ondersteuning van de vertrouwde fysieke winkel. Zoveel verandert er dus eigenlijk helemaal niet!

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
Klaar voor het digitaal dorpsplein
Oud SRV-man John Klarenbeek en Henk Drok (WijkseCadeaukaart)
advertentie
advertentie