Veel prijzen voor de Brienenshof
Veel prijzen voor de Brienenshof De Brienenshof

Prijzenregen voor kaasboerderij de Brienenshof in Cothen

24 september 2019 om 07:25 Winkels

COTHEN Donderdag kwamen de kaasmakers uit de regio Noordoost Nederland bijeen in Kampen voor de jaarlijkse kaas- en zuivelkeuring. Gea, Maas en Dennis Merkens van Kaasboerderij de Brienenshof uit Cothen kwamen als grote prijswinnaar uit de bus; ze gingen met maar liefst 4 van de 13 prijzen naar huis.

Op de jaarlijkse keuring ontmoeten kaasmakers uit de regio elkaar en keuren professionele kaaskeurders de kazen aan de hand van vastgestelde criteria. Familie Merkens kreeg de eerste prijs voor haar Boeren Oude kaas. Ook de 'baby-kaas', een klein kaasje van 1 kilo, wierp grote ogen en sleepte de eerste prijs binnen. De belegen kaas was met 94 punten goed voor een prachtige tweede plaats. Tot slot werden er ook prijzen uitgedeeld voor boerenzuivel en kreeg de boerenkarnemelk uit Cothen maar liefst een 9.5. Daarmee ging de vierde beker in de tas mee naar Utrecht.

De Brienenshof doet al sinds jaar en dag mee met de jaarlijkse keuring. In de kaaswinkel aan huis zijn dan ook talloze prijzen te bewonderen.

Benieuwd naar dit staaltje ambacht? Iedereen is welkom om een kijkje op de boerderij te nemen en de winnende kazen te proeven.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie