De jaarlijkse fietsenkeuring op de scholen
De jaarlijkse fietsenkeuring op de scholen Han Nagelhout

Bestuur VVN zoekt nieuwe mensen voor een verkeersveilig Wijk bij Duurstede

3 november 2021 om 10:34 Verkeer en vervoer

WIJK BIJ DUURSTEDE De Wijkse afdeling van Veilig Verkeer Nederland is behoorlijk actief. Zij organiseert de jaarlijkse fietsenkeuring op de scholen en het verkeersexamen voor de basisschoolleerlingen, maar ook houdt de Wijkse afdeling zich bezig met activiteiten om de verkeersveiligheid te vergroten. Omdat de gemiddelde leeftijd van de bestuurslid boven de 70 jaar ligt, wordt het tijd dat jongere mensen het bestuur komen versterken. Iets voor jou?

door Ali van Vemde

Han Nagelhout is al vele jaren actief voor de Wijkse verkeersveiligheid. Recentelijk werd Geer van Heugten verwelkomd binnen het bestuur van VVN Wijk bij Duurstede. Vele jaren was hij actief in zijn toenmalige woonplaats Weert, maar nu zet hij zich graag hier in. „Recent hebben we in een gesprek met burgemeester Meerts onze zorgen uitgesproken. Als er zich geen nieuwe mensen aansluiten bij VVN in Wijk is er een kans dat de lokale afdeling wordt opgeheven. Dat zou heel erg jammer zijn, we hopen dat jongere mensen zich aanmelden.”

In deze tijd is er weer volop aandacht voor fietsverlichting. Goed zichtbaar zijn is belangrijk en daarom organiseert VVN jaarlijks de fietsenkeuring. „We zien dat leerlingen van groep 8 vaak al een nieuwe fiets hebben omdat ze naar de middelbare school gaan, in andere groepen en op de middelbare school is dat vaak anders. Om deze keuring goed te kunnen uitvoeren zijn mensen nodig die snel kunnen zien of de fiets in orde is en op een leuke positieve manier om kunnen gaan met kinderen. Bij verkeersexamens moeten er ‘s ochtends bordjes worden opgehangen langs de route en later weer worden opgehaald. Als ouderen merken we dat het fysiek lastiger wordt. Jongere mensen hebben andere, nieuwe ideeën en dat is goed. Wij werken al jarenlang met hetzelfde formuliertje, dat mag best vernieuwen. Mensen met affiniteit met verkeer en die Wijk, Cothen en Langbroek goed kennen, zijn heel erg welkom.”

Naast de activiteiten om kinderen zo veilig mogelijk aan het verkeer te laten deelnemen, houdt VVN Wijk bij Duurstede zich ook bezig met andere zaken. „We hebben goede contacten met de verkeersambtenaar. Steeds meer worden we betrokken bij verschillende werkgroepen. Op verschillende locaties kan de verkeersveiligheid veel beter. Neem het kruispunt bij de Steenstraat, de plannen voor de rotonde aan de Frankenweg/Zandweg die volgens ons niet haalbaar is, de Lekdijk en bij het brengen en halen van kinderen bij de school aan de Boterslootweg. Als we rare verkeerssituaties tegenkomen, dan melden we dat, al kan het lang niet altijd worden opgelost. Ook denken we mee over nieuwe projecten. Niet als verkeersdeskundigen, maar we hebben er wel ideeën over. Bij verschillende acties wordt onze assistentie gevraagd.” Om al deze activiteiten te blijven doen zijn nieuwe mensen nodig bij VVN Wijk bij Duurstede. Meld je aan bij Han Nagelhout, e-mail j.nagelhout@casema.nl of per telefoon 06 25482630.

advertentie
advertentie