Stembureaus tijdens de Tweede Kamerverkiezingen maart 2021.
Stembureaus tijdens de Tweede Kamerverkiezingen maart 2021. Martin Hardijzer

Stembureaus in De Werkschuit en De Wegwijzer openen op 17 maart pas om 13 uur

5 maart 2021 om 08:00 Politiek

WIJK BIJ DUURSTEDE De gemeente doet haar best de komende verkiezingen zo goed mogelijk coronaproof te laten verlopen. Dat betekent dat bij scholen waarin stembureaus gevestigd zijn, de stemgerechtigden niet door ruimtes lopen, waar leerlingen en leerkrachten komen.

Er zijn twee uitzonderingen: De Werkschuit in de wijk Noorderwaard-noord en De Wegwijzer aan de Karolingersweg in de wijk De Heul. Hier zou er ’s ochtends wel kans zijn, dat kinderen en stemgerechtigden dezelfde gang moesten gebruiken. Daarom is ervoor gekozen dat die stembureaus pas om 13 uur openen. Dan zijn alle kinderen thuis. Let op: de openingstijd van De Werkschuit en De Wegwijzer staan onjuist vermeld op de kandidatenlijst, die de kiezers nog thuis ontvangen.

Stemgerechtigden kunnen in elk stembureau in de gemeente stemmen.

Voelt u zich er niet prettig bij om naar het u toegewezen stembureau te gaan? Er zijn nog negen andere stembureaus waar u terecht kunt. Ook op 15 en 16 maart kunt u al stemmen.

Dat kan die twee dagen in het Huis van de Gemeente en in de beide dorpshuizen. Ook als u niet tot de groep kwetsbare inwoners behoort. De gemeente verwacht dat het die dagen rustiger is dan op 17 maart.

advertentie
advertentie