Extra corona maatregelen nodig bij Tweede Kamerverkiezingen - Wijks Nieuws | Nieuws uit de regio Wijk bij Duurstede

Extra corona maatregelen nodig bij Tweede Kamerverkiezingen

26 jan, 11:35 Politiek
Martin Hardijzer
Stembureaus tijdens de Tweede Kamer verkiezingen maart 2021
Stembureaus tijdens de Tweede Kamer verkiezingen maart 2021

WIJK BIJ DUURSTEDE Voor het eerst in de geschiedenis kan in Nederland drie dagen achter elkaar worden gestemd. Dit is ingegeven door corona en nodig om de kiezers zoveel mogelijk te verspreiden. In de gemeente kan er op 15, 16 en 17 maart voor de Tweede Kamer verkiezingen worden gestemd. Gedurende de eerste twee dagen is in elke kern één stembureau open. Op de verkiezingsdag zelf - woensdag 17 maart - zijn er in totaal tien stembureaus open.

WijksNieuws.nl spreekt met Marjanne Janusch, die sinds jaar en dag de verkiezingen organiseert. Dit jaar is Martin Hardijzer toegevoegd, als projectmanager crisisbeheersing corona van de gemeente. Met een team volgen zij de informatie vanuit de Rijksoverheid nauwgezet en zitten wekelijks bij elkaar. Hardijzer: ,,We zijn al een heel eind. We hebben alle bestellingen al gedaan, en alle maatregelen getroffen. ”

BIJZONDERE VERKIEZINGEN Dit jaar moeten vanwege corona veel dingen anders worden georganiseerd. ,,Het zijn bijzondere verkiezingen”, aldus de projectmanager coronamaatregelen. ,,In de dorpshuizen van Cothen en Langbroek en op het gemeentehuis, kan op alle drie de dagen worden gestemd. De gevulde stembussen halen we da..

Mis niks, lees alles van Wijk bij Duurstede


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Wijk bij Duurstede en omliggende plaatsen met Wijks Nieuws. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Wijks Nieuws lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Wijk bij Duurstede.

PREMIUM
Afbeelding
Overig Stichting Wijkse Projekten: Mauthausen
PREMIUM
Afbeelding
Historie De Kromme Rijn vertelt; Langbroek, het moeras getemd
PREMIUM
Afbeelding
Overig Op pad met de gids: In Zeist kon je goed jagen én fruit eten
PREMIUM
Afbeelding
Overig Vergrijzing door bevolkingsgroei, maar regionale verschillen blijven
PREMIUM
Afbeelding
Achtergrond Wie was Jacob B?; dystopische roman van John Beringen
PREMIUM
Afbeelding
Historie De Kromme Rijn vertelt; zorg voor de Lekdijk door de eeuwen heen