Eric Balemans na zijn installatie op 28 januari 2020, samen met burgemeester Iris Meerts
Eric Balemans na zijn installatie op 28 januari 2020, samen met burgemeester Iris Meerts Kuun Jenniskens

Eric Balemans geïnstalleerd als wethouder Wijk bij Duurstede

28 januari 2020 om 20:59 Politiek

WIJK BIJ DUURSTEDE Vanavond is tijdens de raadsvergadering Eric Balemans als VVD wethouder geïnstalleerd. Dat gebeurde zonder instemming van de SP, omdat zij de voorkeur geven aan een wethouder uit de eigen gemeente. De andere raadsfracties hadden alle begrip voor een wethouder van buiten, gezien de korte termijn waarop de VVD een wethouder zocht. De gemeenteraad gaf Balemans toestemming om in Utrecht te blijven wonen.

door Kuun Jenniskens

VVD voorman Sybren van der Velden zei bij de introductie van Balemans als nieuwe VVD wethouder, dat hij blij is dat de VVD met deze stap de roerige politieke tijden rondom het vertrek van Willem Joustra kan afsluiten.

Tijdens een 'pitch' kreeg Eric Balemans ruimte om zich voor te stellen aan de raadsleden en mensen op de publieke tribune. Geheel vrij koos hij zijn plek in het midden van de raadszaal om iedereen toe te spreken. Eric Balemans vertelde zaken die u in dit interview op WijksNieuws.nl al heeft kunnen lezen.

Jeroen Brouwer (SP) wees Balemans op één foutje in zijn verhaal, en dat is dat het schilderij van de molen van Wijk bij Duurstede niet gemaakt is door Breugel, maar door Van Ruisdael.

Burgemeester Iris Meerts, die vanavond haar eerste raadsvergadering leidde, nam Balemans de belofte af.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie