Afbeelding
Rick Huisinga

Ex-kamerlid Eric Balemans beoogd opvolger wethouder Joustra

8 januari 2020 om 17:37 Politiek

WIJK BIJ DUURSTEDE Voormalig Tweede Kamerlid Eric Balemans volgt hoogstwaarschijnlijk Willem Joustra op als wethouder in Wijk bij Duurstede. Een kennismakingsgesprek met de VVD-fractie gevolgd door een gesprek met het college van B en W gaven goede aanknopingspunten en vertrouwen om Balemans als wethouder voor te dragen voor installatie tijdens de raadsvergadering op 28 januari.

Eric Balemans (58 jaar) is een gedreven bestuurder met ruim 20 jaar ervaring in het openbaar bestuur. Hij was namens de VVD actief als lid van de Tweede Kamer, lid van de Provinciale Staten van Utrecht en als wethouder en locoburgemeester van Stichtse Vecht. Naast een grote bestuurlijke ervaring heeft hij meer dan 10 jaar ervaring in het (inter)nationale bedrijfsleven. Hij vervult een aantal toezichthoudende functies bij onderwijskundige en culturele instellingen in de provincie Utrecht.

Sybren van der Velden, die met zijn VVD-fractie afgelopen week snel schakelde om de vacature in te vullen: ,,We zijn ongelooflijk blij dat we op zo'n korte termijn een geschikte en passende kandidaat hebben gevonden. Met de komst van Eric halen we een aimabele bestuurder met een brok ervaring binnen. De reactie vanuit het zittende college bevestigde het gevoel dat wij als gehele fractie hadden na de kennismaking met Eric Balemans. Wij kijken vol vertrouwen naar de toekomst en gaan op de ingezette weg door met het uitvoeren van het coalitie-akkoord."

Eric Balemans: ,,Ik ben vereerd dat de VVD-fractie mij het vertrouwen geeft om deze mooie uitdaging aan te gaan. Ik vind het belangrijk om stabiliteit te bieden en de ingezette koers verder uit te bouwen. Mijn ervaringen in openbaar bestuur en bedrijfsleven komen op een mooie manier samen in de beoogde portefeuille, die ik ongewijzigd overneem. Bovendien is Wijk bij Duurstede een mooie gemeente om je voor in te zetten. Ik ga graag aan de slag voor de gemeenschap van Wijk bij Duurstede, Cothen en Langbroek op een manier die mij eigen is, met nuchtere zakelijkheid, resultaatgericht en maatschappelijk betrokken."

advertentie
advertentie