Wijkse Huub Bakker speelt online theater bij The Big Mo - Wijks Nieuws | Nieuws uit de regio Wijk bij Duurstede

Wijkse Huub Bakker speelt online theater bij The Big Mo

20 feb, 13:50 Podiumkunsten
Huub Bakker
Huub Bakker maakt video's en speelt improvisatietheater
Huub Bakker maakt video's en speelt improvisatietheater

WIJK BIJ DUURSTEDE Huub Bakker groeide op in Wijk, tot hij op 19-jarige leeftijd ging studeren in Den Bosch en later in Tilburg. Vorig jaar vestigde hij zich definitief in zijn stadje dat altijd is blijven trekken. Zijn terugkeer is niet onopgemerkt gebleven. Zo maakte hij onder andere al twee prachtige filmpjes voor de VVV om Wijk bij Duurstede te promoten, samen met André van Zwieten. Aan een derde filmpje wordt gewerkt. Nationale bekendheid kreeg hij recentelijk met zijn filmpje van cabaretier Andries Tunru die tweede werd bij ‘De Slimste Mens’ en ‘Samen Zijn’ zingt van Willeke Alberti voor winnaar Rob Kemps. Maar hij doet nog veel meer, waaronder interactief online theater maken bij The Big Mo.

Dat de 31-jarige Bakker Wijk een warm hart toedraagt mag duidelijk zijn. „Ook tijdens mijn studie was ik in de weekends altijd hier te vinden. Ik zie nu ook veel leeftijdsgenoten die toch weer terugkeren naar Wijk om zich hier te vestigen. Dat is natuurlijk ook niet zo gek, want er is hier zoveel moois. Een stad met een geschiedenis.” Bakker studeerde kleinkunst aan de Koningstheateracademie in Den Bosch en volgde daarna een bachelor geschiedenis bij Fontys in Tilburg.

CREATIEF In zijn werk kan Bakker zijn creativiteit uitstekend kwijt. Met zijn videobedrijf B-Captured Media, theater bij The Big Mo en tot december zijn baan als geschiedenisdocent. Daarnaast is hij ook actief bij Stichting Kasteel Cultureel. Recentelijk we..

Mis niks, lees alles van Wijk bij Duurstede


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Wijk bij Duurstede en omliggende plaatsen met Wijks Nieuws. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Wijks Nieuws lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Wijk bij Duurstede.

PREMIUM
Afbeelding
Historie De Kromme Rijn vertelt; Langbroek, het moeras getemd
PREMIUM
Afbeelding
Overig Op pad met de gids: In Zeist kon je goed jagen én fruit eten
PREMIUM
Afbeelding
Overig Vergrijzing door bevolkingsgroei, maar regionale verschillen blijven
PREMIUM
Afbeelding
Achtergrond Wie was Jacob B?; dystopische roman van John Beringen
PREMIUM
Afbeelding
Historie De Kromme Rijn vertelt; zorg voor de Lekdijk door de eeuwen heen
PREMIUM
Afbeelding
Overig Op pad met de gids: Forteiland als thuisbasis voor planten en dieren