Afbeelding
Foto door Crypto Crow

Investeren in cryptomunten: 4 goede redenen

Partnercontent

Als je denkt aan investeren, denk je waarschijnlijk aan aandelen, vastgoed of andere traditionele investeringen. Maar steeds meer mensen zijn geïnteresseerd in een nieuwe vorm van investering: cryptomunten. In dit artikel lees je 4 goede redenen waarom ook jij zou moeten investeren.

1. Je kunt enorme rendementen behalen

Met cryptomunten kun je enorme rendementen behalen. In 2017 steeg de waarde bijvoorbeeld van 1000 dollar naar 19.000 dollar. Andere cryptomunten deden het nog beter. Zo steeg de waarde van Ethereum in diezelfde periode van 8 dollar naar 1400 dollar. Dit betekent dat je investering in 2017 maar liefst 175 keer meer waard zou zijn geweest. Het kan natuurlijk ook volledig de andere kant op schieten, waardoor je geld kan verliezen. Het is altijd een risico om te investeren. Daarom is het aan te raden om niet op één paard te wedden en te investeren in meerde munten zoals avalanche en dogecoin

2. Je investeert in de toekomst

Met cryptomunten investeer je in de toekomst. Hoe? Je kunt ervan uitgaan dat steeds meer bedrijven en uiteindelijk waarschijnlijk ook overheden gebruik gaan maken van blockchaintechnologie. Dit is de technologie die aan de basis ligt van cryptomunten. Zo gebruiken bedrijven al blockchain voor het bijhouden van supply chains, het doen van internationale betalingen en het beveiligen van gegevens. Als blockchain steeds meer wordt toegepast, zullen cryptomunten steeds meer waard worden.

3. Het is een nieuwe en spannende investering

Als je wilt investeren, moet je natuurlijk wel wat geld hebben. Maar je hoeft niet meteen duizenden of zelfs miljoenen dollars te investeren. Je kunt al investeren met een paar tientjes. Je kunt bijvoorbeeld een paar euro’s in Bitcoin investeren. Of koop een aandeel van een cryptofonds. Dit is een fonds waarin beleggers geld investeren in verschillende cryptomunten. Je kunt ook investeren in een exchange traded fund (ETF). Dit is een fonds dat is gekoppeld aan de prijsontwikkeling van een bepaalde cryptomunt. 

4. Je bent niet afhankelijk van een bank

Als je investeert in cryptomunten, ben je niet afhankelijk van een bank. Je geld zit niet bij een bank, maar bij jezelf in een digitale portemonnee. Wil je je geld uitgeven of overmaken naar iemand anders? Dat kan direct, 24 uur per dag en 7 dagen per week. Je bent dus niet afhankelijk van de openingstijden van een bank. 

advertentie
advertentie