Afbeelding
Foto: Pexels

Handel in beleggingsproducten wordt steeds makkelijker

23 september 2021 om 12:41 Partnercontent

Nu Nederlandse huishoudens steeds meer spaargeld hebben en de rente historisch laag blijft, zoeken mensen steeds vaker naar mogelijkheden om rendement uit hun vermogen te halen. Jongeren kiezen vaak voor Bitcoin kopen, terwijl volwassenen sneller voor de handel in aandelen of bijvoorbeeld goud kiezen. Overigens beperken jongeren en jongvolwassenen zich niet tot deze digitale munten. Ook zij kiezen vaker voor het handelen in aandelen en ETF’s. Voornaamste reden hiervoor is het feit dat deze handel steeds makkelijker is geworden de laatste jaren. Aan een app op je telefoon heb je voldoende om de eerste Nederlandse of Amerikaanse aandelen aan te schaffen. Iets wat bepaald niet zonder risico is.

Digitale munten vaak niet naar private wallet verplaatst

Nadat iemand een platform gebruikt heeft om Bitcoin te kopen, is deze feitelijk nog geen eigenaar van de munten. Dit is pas het geval, wanneer de munten veilig in een private Bitcoin wallet opgeslagen worden. Zo’n wallet is eigenlijk niets meer dan een combinatie van een privé- en publieke sleutel. De combinatie van beide sleutels maakt het mogelijk om de digitale portemonnee te ontgrendelen. Laat men de munten op het platform staan waar deze zijn aangeschaft, dan bezit een gebruiker slechts de publieke sleutel. Het platform beheert de privé sleutel. Mocht een platform failliet gaan of om een andere reden sluiten, dan is men de munten die hier staan kwijt.

Snel handelen is verleidelijk maar onverstandig 

Zoals reeds werd aangehaald is handelen in verschillende beleggingsproducten steeds makkelijker. De mogelijkheid om na het downloaden van een app al binnen een paar minuten de eerste aandelen te kopen maakt dat men steeds minder kijkt naar de technische- en fundamentele indicatoren rond een aandeel. Zeker jongeren en jongvolwassenen zijn geneigd om direct te handelen. Onverstandig, want het kan leiden tot forse verliezen. Het is belangrijk om eerst meer kennis te vergaren over tools, die kunnen helpen om aandelen te analyseren op basis van de verschillende indicatoren. Het snelle handelen wordt vaak indirect gestimuleerd door de sterk stijgende koersen wereldwijd.

Jongeren en jongvolwassenen hebben spaargeld hard nodig 

Iedere belegger waarschuwt alleen te beleggen met geld wat men voor zeker tien tot vijftien jaar kan missen, met het risico dat er op dat moment weinig meer over is van de initiële investering. Jongeren en jongvolwassenen hebben die tijd vaak niet. Wanneer zij op hun achttiende beginnen met investeren, hebben zij het geld vaak al een paar jaar laten nodig voor het bekostigen van hun studie. Evenals dat het geld nodig is om een woning te kunnen kopen. De kans lijkt vooralsnog klein, dat de woningmarkt volledig instort op korte termijn. Dit betekent dat jongeren over voldoende eigen vermogen moeten beschikken om bijvoorbeeld boven de vraagprijs te kunnen bieden.  

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie