Afbeelding
Foto: Freepik

De sleur doorbreken? Tips die echt werken!

6 maart 2024 om 13:04 Partnercontent

Iedereen heeft wel eens van die dagen dat je het gevoel hebt van ‘is dit het nu?’ Alles gaat goed en eigenlijk heb je dan ook geen recht tot klagen, maar je hebt de lekkere vibe niet helemaal lekker te pakken. Op je werk gaat het prima, privé ga je ook wel goed en de volgende vakantie komt er toch ook alweer aan. Maar wanneer bovenstaande gevoel te vaak de kop op steekt, is het goed om wél actie te ondernemen. Want voor je het weet kom je in de sleur terecht en sla je een weg van negativiteit in. De mens is af en toe gewoon toe aan nieuwe prikkels, uitdagingen en ervaringen. Gelukkig zijn er allerlei manieren om deze sleur te doorbreken. Welke dingen er écht werken? Lees snel verder.  

Arbeidsmarkt in je voordeel

De arbeidsmarkt is oververhit en dat is niet fijn voor werkgevers, maar voor werknemers kan dit een ontzettend voordeel opleveren. Niet alleen sta je sterker in je onderhandelingspositie waar het gaat om salaris en andere arbeidsvoorwaarden, ook het wisselen van baan is iets wat veel aangenamer wordt hiermee. Wanneer sleur op de loer ligt is het slim om eens te kijken of je niet een andere uitdaging aan wilt gaan. Ga voor een grote organisatie en kijk bijvoorbeeld bij de vacatures ING of de vacatures bij ASML. Allemaal leuke, nieuwe uitdagingen vind je hier. En wanneer je voor een groot bedrijf gaat werken, komen er ook allerlei andere zaken bij kijken zoals nieuwe opleidingskansen en sociale evenementen. De sleur is dan zo doorbroken! 

Leer iets nieuws

Wanneer we jong zijn kiezen we zonder moeite voor een nieuwe sport of hobby. Geen zin meer in gitaarles? Dan gaan we voor de piano. Geen zin om te voetballen? Wellicht is schaken een leuk alternatief. Maar wanneer we ouder worden verdwijnt deze eigenschap soms snel naar de achtergrond. Eigenlijk heel erg jammer. Iets nieuws leren kan als een drempel gezien worden, maar wanneer je er éénmaal mee start kan het zoveel moois opleveren. Daarom is het goed wanneer je dreigt in een sleur verwikkeld te raken, om te kiezen voor iets nieuws. Het maakt niet uit wat het is, maar ga iets doen wat je nog niet kent en wat je graag wilt leren. Van een nieuwe taal tot een muziekinstrument, alles is mogelijk. Je zal zien dat je hiermee nieuwe gebieden in je hersenen prikkelt, en dat je daarmee de sleur snel doorbreekt. Ook zul je via deze weg nieuwe mensen ontmoeten. Iets wat ook bijdraagt aan het voorkomen en vermijden van de dagelijkse sleur. 

Kortom, probeer het moment van échte sleur en verveling in je leven te voorkomen en heb dus altijd nieuwe en uitdagende plannen. Ook het roer écht omgooien is een optie wanneer je dat durft, en kies dan bijvoorbeeld voor een nieuwe baan. En dat laatste kan ook financieel nog een leuk voordeel opleveren, iets waar iedereen bij gebaat is in deze dure tijden! 

advertentie
advertentie