V.l.n.r. Sven Kreuger, Michiel Bult (postcommandant), Robert-Jan Boreel, Burgemeester Iris Meerts, Constatijn Hakkenbert van Gaasbeek, Sam de Monchy en Johan Kuijer.
V.l.n.r. Sven Kreuger, Michiel Bult (postcommandant), Robert-Jan Boreel, Burgemeester Iris Meerts, Constatijn Hakkenbert van Gaasbeek, Sam de Monchy en Johan Kuijer. John Beringen

Brandweeravond Wijk: ,,Sterk, vakbekwaam en eensgezind”

26 september 2022 om 11:40 Overig

WIJK BIJ DUURSTEDE Afgelopen zaterdag nam de brandweer tijdens de jaarlijkse brandweerbijeenkomt afscheid van Corné Willemsen, die zich gedurende 30 jaar heeft ingezet voor de vrijwillige brandweer. Daarnaast werden er diploma’s uitgereikt en werden jubilarissen in het zonnetje gezet. 

In haar toespraak spreekt burgemeester Iris Meerts haar grote waardering uit over de vakbekwaamheid en de sterke teamgeest die het brandweerkorps van Wijk bij Duurstede kenmerkt. ,,Jullie vormen een hechte club met een groot saamhorigheidsgevoel die slechts één ding voor ogen heeft: mensen in nood helpen. Je mag dat zonder overdrijven betitelen als een roeping want dat vergt offers; niet alleen in praktische zin, maar ook als het gaat om jullie privé-leven en jullie sociale leven. Het is ook niet niks om voortdurend op scherp te staan om vervolgens op alle uren van de dag en de nacht adequaat in te grijpen”, merkt ze hierover op. ,,En met de afgelopen uitzonderlijk droge zomer was dat regelmatig het geval door de vele bermbranden; jullie hebben toen heel vaak moeten uitrukken.” Ze gaat in op het materieel van de brandweer waarbij ze laat weten dat er aan het einde van dit jaar een nieuw blusvoertuig geleverd zal worden. 

Wat haar zorgen baart, is de lichte onderbezetting van het duikteam. ,,Zeker in een waterrijke omgeving als Wijk bij Duurstede is dat van vitaal belang”, laat ze weten. ,,Dat is zonneklaar en behoeft geen enkele verduidelijking, maar hierover is al druk overleg met de VRU (Veiligheidsregio Utrecht) om dit probleem op te lossen.” 

Na dit gezegd te hebben, reikte ze de diploma’s uit aan Bas van den Eshof (Manschap), Marco Dekker, door omstandigheden afwezig (Chauffeur) en Edo Voerman (eveneens Chauffeur). De volgende jubilarissen mochten een onderscheiding ontvangen: Sam de Monchy (10) jaar, Johan Kuijer (12,5 jaar), Constantijn Hakkenberg van Gaasbeek (12,5 jaar) Sven Kreuger (15 jaar) en Robert-Jan Boreel (20 jaar). 

Afgesloten werd met een diner en gezellig samenzijn. Dit was, zoals velen lieten weten, extra feestelijk omdat het voor het eerst sinds de corona weer zonder beperkingen gevierd kon worden. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie