rchief alle TDJ vrijwillige bezorgers Binding)
rchief alle TDJ vrijwillige bezorgers Binding) TDJ

Vrijwillige bezorgers Tafeltje Dekje gezocht in Wijk bij Duurstede

Overig

WIJK BIJ DUURSTEDE Elke doordeweekse dag zorgen voor een warme maaltijd: boodschappen doen, eten koken en alles opruimen. Wanneer dat niet meer zo makkelijk gaat, biedt Tafeltje Dekje ( Maaltijdservice Kromme Rijnstreek, Martine de Witte, 06-12538531) uitkomst. De maaltijden worden dagelijks professioneel bereid met verse seizoen producten. De keuzemenu’s zijn op uw voorkeuren en dieetwensen afgestemd. De maaltijd wordt thuisbezorgd door uw eigen vertrouwde vrijwilliger.

De bezorgers van Tafeltje Dekje gaan elke werkdag rond half twaalf op pad om warme maaltijden rond te brengen. Veelal ouderen maken hier jarenlang gebruik van, maar deze warme maaltijdvorm wordt ook gebruikt door jonge mensen die bijvoorbeeld na een operatie of gedurende een periode van revalidatie tijdelijk niet in staat zijn om zelf te koken.

Hiervoor bent u als vrijwilliger in het bezit van een eigen auto en heeft u een geldig rijbewijs. In overleg met u wordt afgesproken wanneer het vrijwilligerswerk bij u past. Er zijn binnen dit vrijwilligerswerk steeds meer ouderparen die dit samen doen. Erg gezellig en u weet van te voren ongeveer hoelang u bezig bent. Maar uiteraard kunt u dit ook alleen doen.

U komt dan bij de mensen thuis en u bent ingeroosterd met meerdere vrijwilligers, zodat er ook contacten zijn als het een keer tegen zit in uw agenda. Het rondbrengen gebeurd tussen 11.30 en 12.30 uur. Startend vanaf een centraal vertrekpunt in Wijk bij Duurstede.

Een aantal vaste deelnemers kijken dagelijks uit naar de vrijwillige bezorgers en maken graag een praatje. Een anekdote van de vrijwillige coördinatoren Ton Callaars en Hans Wagenaar gaat over Mevrouw Schellekens. ‘Zij woonde in haar markante woning op de Markt, waaraan sinds 1926 niets was veranderd. Zij was op de hoogte van alle laatste nieuwtjes en hield het gebeuren op de Markt nauwlettend in de gaten met behulp van haar spionnetjes. Het duurde altijd wel even voor ze bij de deur was, maar dan riep ze joehoe, zodat je wist dat ze er aankwam. Zij wilde graag even met je kletsen maar als de bezorger op een gegeven moment zei dat hij weer verder moest omdat anders het eten van de andere klanten koud zou worden zei ze op z’n waiks: “Ach jochie das niet zo erg want dan hoeve ze niet te blaozen”!’

Hebt u interesse voor dit vrijwilligerswerk, neemt u dan contact op met Stichting Binding voor een informatieve afspraak hierover. U kunt bellen naar 0343-473070, het telefoonnummer van Stichting Binding of een e-mail sturen naar info@stichting-binding.nl

advertentie