Rennen en springen, lekker bezig zijn bij SVL
Rennen en springen, lekker bezig zijn bij SVL Ali van Vemde

Spring-in bij SVL gymnastiek

24 november 2021 om 10:22 Overig

WIJK BIJ DUURSTEDE De gymnastieklessen bij SVL stonden afgelopen woensdag in het teken van springen. Het werd een groot feest. Om 15.00 uur was het tijd voor de kleuters. Al voordat de les begon gingen de kinderen al enthousiast aan de slag. Lekker rennen, de bal naar elkaar gooien en alvast een beetje springen. Gymjuf Teunie Emons wachtte geduldig tot alle kinderen er waren en toen kon de les gaan begonnen.

door Ali van Vemde

De les begon met het kijken of iedereen aanwezig was. Terwijl juf Teunie één van de kinderen als tafeltje gebruikte, meldden de kinderen zich één voor één. Deze middag waren er ook enkele kinderen die nog geen lid zijn. En toen was het tijd om te gaan beginnen. De les begon met klimmen en springen. Van een trapje naar beneden springen en in de ringen die op de grond waren geplaatst. Na deze warming-up werd het tijd voor het echte werk. Springen van de trampoline op de kast en dan naar beneden springen. En waar iedereen erg naar uitkeek, de Air-Jump. Later die middag mochten de oudere kinderen hun kunsten laten zien.

SVL gymnastiek is er voor iedere leeftijd. Al vanaf 2,5 jaar kunnen kinderen komen sporten. Hiervoor worden verschillende toestellen gebruikt en kan ieder kind op het eigen niveau sporten. Maar ook de ouderen kunnen hier de conditie op peil houden met oefeningen, spel en vooral gezelligheid. Emons geeft al heel veel jaren les en dat doet ze met heel veel plezier. Maar nu wordt het tijd om het rustiger aan te gaan doen en zou ze graag zien dat er versterking komt. „We zouden het heel fijn vinden als iemand zich aanmeldt om turnles te geven aan kinderen voor twee tot drie uur in de week.”

Helaas kan het kersttoernooi voor de ouderen dit jaar niet door gaan. „Heel erg jammer,” zegt Emons, „maar we hopen in het voorjaar een leuk toernooi te organiseren.” Ook op gymnastiek, kijk dan eens naar de mogelijkheden www.svl-omni.nl/gymnastiek en kom vrijblijvend meedoen.

Spring-in bij SVL gymnastiek
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie