Een deel van de familie Schoonderwoerd, die eigenaar is van een paar grote panden in het buitengebied
Een deel van de familie Schoonderwoerd, die eigenaar is van een paar grote panden in het buitengebied Gemeente Wijk bij Duurstede

Controles in buitengebied van Wijk bij Duurstede: geen bijzonderheden geconstateerd

26 augustus 2021 om 10:18 Overig

WIJK BIJ DUURSTEDE Controles buitengebied van Wijk bij Duurstede positief: geen bijzonderheden! Woensdag 25 augustus controleerden de gemeente, politie, Omgevingsdienst Regio Utrecht, Stedin en het UWV verschillende adressen aan de Wijkersloot. Dat is in het buitengebied van de gemeente Wijk bij Duurstede. Hierbij keken de controleurs vanuit hun eigen taken naar verschillende onderwerpen. Zij letten bijvoorbeeld op fraude met uitkeringen en het gebruik van elektriciteit. Ook letten zij op de milieu- en bouwregels. Ze werden overal vriendelijk ontvangen en iedereen werkte goed mee aan de controles. De controleurs hebben geen bijzonderheden geconstateerd.

Aanpak ondermijning door middel van integrale controles De gemeente Wijk bij Duurstede werkt samen met de politie en andere partners aan de aanpak van ondermijning. Dat doen zij door een combinatie van een preventieve en een repressieve aanpak (zie www.wijkbijduurstede.nl/nieuws/buitengebied-zonder-drugslabs-anoniem-melden-helpt). De onaangekondigde controles zijn een onderdeel van deze brede aanpak van ondermijning. De gemeente en partners blijven deze controles uitvoeren. Hierdoor weten zij beter wat er speelt. Ook geven zij een duidelijk signaal af richting mensen met kwade bedoelingen.

ONDERMIJNING Locoburgemeester Wil Kosterman is blij met de uitgevoerde controles én met het resultaat. ,,We doen deze controles om te zien wat er speelt in onze gemeente. We zijn blij met het resultaat vandaag. We hebben verschillende adressen met kleine en grote loodsen en schuren gecontroleerd en verschillende eigenaren en huurders gesproken. Dit zorgt voor meer besef over ondermijning.”

BLIJ MET CONTROLE ,,Gelukkig hadden de eigenaren en huurders van de adressen die vandaag zijn gecontroleerd, hun zaken op orde”, vervolgt Wil Kosterman. ,,De controleurs hebben geen ondermijnende zaken aangetroffen. Zij werden vriendelijk ontvangen en iedereen werkte volledig mee met de controles. Ook deze eigenaren en huurders willen graag een veilige omgeving. Zij zijn daarom blij dat we op deze manier foute types opsporen en aanpakken. Om dit uit te stralen, wilde een stel eigenaren zelfs op de foto! Ik dank alle partners voor hun hulp. De eigenaren en huurders dank ik voor hun begrip en de fijne medewerking aan de controles.”

Meld het als u verdenkingen heeft van criminele activiteiten De overheid heeft uw ogen en oren hard nodig in de strijd tegen ondermijning. Heeft u vermoedens van criminele activiteiten of hebben mogelijke criminelen contact met u gezocht? Neem dan contact op met de politie of gemeente. De politie bereikt u via 0900-8844, de gemeente Wijk bij Duurstede via 0343-595595. Anoniem melden kan via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000. Meer informatie staat op: www.Stopondermijningsamen.nl.

advertentie
advertentie