Zonnepark Cothen
Zonnepark Cothen Zonnepark Cothen

Wijk bij Duurstede omarmt Zonnepark Cothen

12 maart 2021 om 07:36 Overig

COTHEN Binnen een week nadat de inschrijving voor financiële deelname aan Zonnepark Cothen begon, was het benodigde bedrag van 250.000 euro al binnen. Inmiddels staat de teller zelfs al op 330.000 euro. Toch kan iedereen nog inschrijven tot 21 maart middernacht. Dat zit zo:

De EigenWijkse Energie Coöperatie (EWEC) vindt het belangrijk dat zoveel mogelijk mensen kunnen meedoen. Daarom krijgen aanvragen tot €10.000 (20 obligaties) voorrang bij het toewijzen van de obligaties straks. Dat betekent ook dat inschrijvers die meer willen inleggen niet allemaal het door hen gewenste aantal obligaties toegewezen krijgt. Maar er volgen na de zomer meer mogelijkheden om financieel deel te nemen in een van de andere parken die in de planning staan.

Daarnaast is er ook voorrang voor inschrijvers uit Cothen bij de verdeling van de obligaties. Op dit moment hebben 15 inwoners uit Cothen al een aanvraag gedaan.

Bestuursvoorzitter Henk Muis van EWEC is blij met het enthousiasme van de inwoners: ,,Ik denk dat we veel onzekerheid hebben kunnen wegnemen en het enthousiasme nu is wel het bewijs dat deze zonneparken echt van ‘ons’ worden. Het is fijn om te zien dat de gemeenschap dat ook zo voelt en meedoet waar het kan”.

De obligaties worden in 15 jaar met 30 gelijke termijnen afgelost en de rente bedraagt 4%. De bouw van het zonnepark start dit voorjaar met de aanleg van de landschappelijke inpassing. De eerste stroom wordt naar verwachting in mei/juni 2022 geleverd.

Inschrijven op obligaties Zonnepark Cothen is mogelijk tot 21 maart a.s. Alle informatie, achterliggende stukken en ‘vragen&antwoorden’ zijn te vinden op www.ewec.nl/zonnepark-cothen

advertentie
advertentie