Sybren van der Velden
Sybren van der Velden VVD Wijk bij Duurstede
column

Nieuwe raadsperiode

6 april 2022 om 07:38 Opinie Raadspraat

Met de verkiezingen achter de rug kijken we weer voorwaarts: door! Met de vorming tot één partij uit GroenLinks, PvdA en Open, is SamenWerkt de grootste partij geworden in de gemeenteraad van Wijk bij Duurstede. CDA won stemmen en Duurstede voor Democratie (DvD) kwam met één zetel de raad binnen. De VVD wil SamenWerkt, CDA en DvD van harte feliciteren met deze resultaten.

Met geduchte concurrentie op conservatief rechts vanuit Duurstede voor Democratie, was het niet verwonderlijk dat we minder stemmen hebben gekregen dan in 2018. We hebben de afgelopen vier jaar bestuurd en een goede campagne gevoerd. Zijn we tevreden? Ja en Nee! Gezien de ontwikkelingen hebben we toch veel kiezers weten te behouden. Zijn we er als VVD weer klaar voor? Zeker!

Onder aanvoering van SamenWerkt zijn de eerste verkennende gesprekken gevoerd. We hebben als VVD aangegeven waar we overeenkomsten zien en waar de verschillen zitten. De acht partijen die nu in de raad hebben plaats genomen voor de komende vier jaar, hebben in hun programma’s veel overeenkomsten. Denk aan woningen bouwen, dat wil iedereen. En er zijn uiteraard ook raadsbreed verschillen. Dat maakt de politiek zo interessant. Het is zaak elkaar snel te vinden op de overeenkomsten. Op de verschillen kunnen we als partijen onze politieke standpunten laten zien. Als fractievoorzitter van de VVD heb ik aan het einde van de afgelopen raadsperiode een voorstel ingebracht om te kijken naar een raadsakkoord. Dat kan helpen om elkaar snel(ler) te vinden op de overeenkomsten en het kan de samenwerking en snelheid van besturen bevorderen. Tegelijkertijd moet je als politieke partij ook wel “je kleur” kunnen laten zien. Dat kan prima samen gaan. Vanuit dat uitgangspunt kijken we nu hoe we een goed bestuur kunnen vormen waarin alle partijen zich gehoord voelen. Dat betekent niet dat je altijd je zin krijgt, je inbreng als partij doet er wel meer toe.

Met ondergetekende, Steven Verhaar en Wout Slijper in de fractie, een ervaren steunfractie met Ed Speijer en Mark Berntssen en een Expertgroep ter ondersteuning, staan we als VVD Wijk bij Duurstede-Cothen-Langbroek de komende vier jaar weer ten dienste van alle inwoners van onze prachtige gemeente. En we hebben er zin in!

Sybren van der Velden

fractievoorzitter VVD Wijk bij Duurstede-Cothen-Langbroek

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie