De Wegwijzer.
De Wegwijzer. Kuun Jenniskens

Twee nieuwe brede scholen in Wijk bij Duurstede

1 februari 2023 om 16:30 Onderwijs


WIJK BIJ DUURSTEDE Tijdens de raadsvergadering van 31 januari stemde de gemeenteraad voor de bouw van twee nieuwe brede scholen in Wijk bij Duurstede. ,,Meerdere gebouwen van de basisscholen in onze gemeente zijn namelijk oud en aan vervanging toe. Deze gebouwen passen niet meer bij de eisen waar een schoolgebouw tegenwoordig aan moet voldoen”, aldus de raad.

Als eerste worden de gebouwen van de Werkschuit, de Windroos en de Wegwijzer aangepakt. ,,Het doel is om in duurzame, toekomstbestendige en natuur inclusieve gebouwen onderwijs te bieden aan kinderen in de basisschoolleeftijd. Daarbij wordt rekening gehouden met het toekomstperspectief van de scholen. Het gaat om nieuwbouw van brede scholen, waarbij kinderdagopvang en buitenschoolse opvang op dezelfde locatie is te vinden.”

De Wegwijzer, een school met 530 leerlingen, krijgt aan de Karolingersweg een nieuwe brede school. Die komt op de plaats te staan waar tot in 2012 de voormalige St. Jozefschool stond. De Windroos en de Werkschuit vestigen zich samen in nieuwbouw op de locatie Noorderwaard.

Zorgvuldig besluiten

Wethouder Jan Kuiper zegt over dit raadsbesluit: ,,De raad heeft veel met het college gesproken over deze plannen. Het gaat om grote investeringen en dan wil je, als raad, echt zorgvuldig besluiten. Tot in het laatste raadsdebat is samen gezocht naar verantwoorde keuzen en naar mogelijkheden om als raad betrokken te blijven. Ik ben heel blij met het gelopen proces en het besluit: de bijna 1000 kinderen voor wie we nu bouwen verdienen dit perspectief.”

Wat is er tot nu toe gebeurd? In februari 2022 heeft de raad het Integraal Huisvestingsplan vastgesteld. Hiermee is het initiatief genomen om voor drie scholen nieuwe huisvesting te gaan bouwen. Afgelopen jaar is hiervoor in de kern Wijk bij Duurstede onderzoek gedaan naar de haalbare financiën. Ook is het aantal leerlingen in de komende jaren meegenomen in het plan.

Op de website www.wijkbijduurstede.nl/huisvestingscholen staat alle informatie over het proces van de nieuwe huisvesting van de scholen. Ook staat daar de voorlopige planning. Wie een vraag heeft, vindt het antwoord erop mogelijk tussen de vragen en antwoorden op de website. Neem contact op via het contactformulier op de website als het een nieuwe vraag betreft: https://www.wijkbijduurstede.nl/contact-en-service. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie