Zo was het toen
Zo was het toen Ali van Vemde

Top eeuwfeest Revius Wijk bij Duurstede met Open Huis, presentatie boek en reünie

Onderwijs

WIJK BIJ DUURSTEDE Wat was het een fantastisch feest bij Revius Wijk afgelopen week. Het begon al op donderdag met een optreden voor de leerlingen van Emma Heesters. Zaterdag was het de dag van het Eeuwfeest. Belangstellenden waren welkom om de school te komen bekijken, het boek ‘100 jaar bij de les’ werd gepresenteerd en in de middag volgde de reünie voor oud-leerlingen en oud-docenten. Het werd een geweldig weerzien!

door Ali van Vemde

In de verschillende lokalen was te zien hoe het onderwijs in 100 jaar is veranderd. In één van de lokalen was een schoolklas uit de jaren ‘20 te vinden, met schoolbanken, een lessenaar en een schoolbord. Zo was er in ieder lokaal iets te vinden over een bepaalde periode in het onderwijs met daarbij de nodige informatie en werden de belangstellenden meegenomen in de ontwikkeling van 100 jaar middelbaar onderwijs. Naast de informatieborden was er ook kleding en de aankleding uit die tijd, zoals de jaren ‘60 kleuren en de Saroma toetjes Uit de latere jaren heel veel foto’s van de verschillende klassen. En dat nodigt natuurlijk uit om jezelf en bekenden te ontdekken.

BOEK Om 11.00 uur was het eindelijk zover! Nadat er maandenlang keihard aan het boek ‘100 jaar bij de les, van Antonius tot Revius’ is gewerkt, kon het resultaat worden bekeken. Philip Korff de Gidts presenteerde het boek en zette de voltallige redactie in het zonnetje. Het eerste exemplaar van het boek werd overhandigd aan wethouder en oud-leerling Jeroen Brouwer. Nadat ook schooldirecteur Sven Baijens zijn bewondering uitsprak over de manier waarop het boek tot stand is gekomen, was het tijd om het boek dan ook echt te gaan bekijken. De boeken die bij inschrijving waren besteld, konden worden opgehaald en ook voor degene die niet had ingeschreven was het boek te koop. Vanaf nu is het boek verkrijgbaar bij de Wijkse boekhandel.

De feestelijke reünie maakte de dag compleet. Voor velen een gezellig weerzien met volop de tijd om even bij te praten. Revius Wijk kan terugkijken op een zeer geslaagd feest en als blijvende herinnering het prachtige boek.

Philip Korff de Gidts overhandigt het eerste exemplaar van het boek '100 jaar bij de les'
Zo was het in de jaren 20 van de vorige eeuw
De jaren '60 en '70 in een verpauperd Wijk bij Duurstede
Uit welke jaren zijn deze attributen?
advertentie
advertentie