Noodopvang legt zware druk op scholen - Wijks Nieuws | Nieuws uit de regio Wijk bij Duurstede

Noodopvang legt zware druk op scholen

11 jan, 12:46 Onderwijs
OBS De Horn
Noodopvang bij De Horn
Noodopvang bij De Horn

WIJK BIJ DUURSTEDE In het hele land is de behoefte om kinderen naar de noodopvang te brengen veel groter dan tijdens de eerste golf en dat is in Cothen, Langbroek en Wijk niet anders. Een pittige taak voor de scholen om dit te organiseren. Bij de Carolusschool in Cothen zouden ze graag de noodopvang centraal geregeld willen zien en de crisisopvang met betrekking tot leren op school houden.. De School met de Bijbel in Langbroek wil, nu de maatregelen ook na 19 januari niet versoepeld gaan worden, meer maatwerk gaan leveren. Bij De Horn worden de lessen verzorgd door leerkrachten zonder lesgevende taken, studenten en vrijwillige ouder. Het Anker kijkt wat er mogelijk is, soms kunnen niet alle dagen of wordt er gekeken naar halve dagen.

Bij De Horn weten ze inmiddels wat ze te wachten staat en het is nu dan ook beter geregeld. Jan Heijman: „We hebben nu een coördinator noodopvang. Alles omtrent de opvang gaat via deze persoon. Als één van de ouders een cruciaal beroep heeft kan deze zich hier melden. Dit is een groot verschil met maart 2020. Toen bemoeiden er zich verschillende personen mee en dat werkt minder goed. Omdat de opvang goed geregeld is kunnen de groepsleerkrachten zich richten op het onderwijs online.” Tussen de 40 en 50 kinderen maken gebruik van de opvang. Ook op de Carolusschool zijn de groepen op dit moment groter,” vertelt Frans Mocking. „Op maandag zijn er circa 20 kinderen in de nood- en crisisopvang en dat loopt af naar circa zeven kinderen op vrijd..

Mis niks, lees alles van Wijk bij Duurstede


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Wijk bij Duurstede en omliggende plaatsen met Wijks Nieuws. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Wijks Nieuws lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Wijk bij Duurstede.

PREMIUM
Afbeelding
Overig Deskundigen: let op elkaar om kans op verdrinking te verkleinen
PREMIUM
Afbeelding
Overig Stichting Wijkse Projekten: Mauthausen
PREMIUM
Afbeelding
Historie De Kromme Rijn vertelt; Langbroek, het moeras getemd
PREMIUM
Afbeelding
Overig Op pad met de gids: In Zeist kon je goed jagen én fruit eten
PREMIUM
Afbeelding
Overig Vergrijzing door bevolkingsgroei, maar regionale verschillen blijven
PREMIUM
Afbeelding
Achtergrond Wie was Jacob B?; dystopische roman van John Beringen