De School met de Bijbel blijft nog een week gesloten
De School met de Bijbel blijft nog een week gesloten School met de Bijbel

School met de Bijbel blijft nog een week gesloten

20 november 2020 om 16:07 Corona

LANGBROEK Het was even schrikken toen bleek dat een groot aantal leerkrachten en leerlingen van de School met de Bijbel besmet zijn met corona. Vorige week maandag werd besloten de school te sluiten en ook de komende week blijft de school dicht. Vrijdag was er crisisberaad met de GGD en het bestuur en is de beslissing genomen om de school nog niet open te laten gaan. In de middag zijn de ouders hierover geïnformeerd.

door Ali van Vemde

Marius-Jan Breugem, directeur van de School met de Bijbel, kan wel melden dat het goed gaat met de acht positief geteste leerkrachten. „Gelukkig hebben ze allemaal milde klachten. Om hen de gelegenheid te geven rustig uit te zieken en wat rust te creëren, hebben we besloten de school nog een week gesloten te houden. Het geven van afstandsonderwijs verloopt goed en kon gemakkelijk weer worden opgepakt. Ook de collega’s met corona geven vanuit huis afstandsonderwijs.” Met de besmette leerlingen gaat het gelukkig goed, ook zij hebben milde klachten. Breugem: „Maar het heeft een grote impact op de getroffen gezinnen, die nu thuis in quarantaine zitten.”

De school voelt zich gesteund door alle hartverwarmende reacties. „Ook de wethouder toonde zich zeer betrokken. Het is fijn dat iedereen zo met ons meeleeft,” aldus Breugem.

advertentie
advertentie