Extra inzet leerkrachten en onderwijsassistenten
Extra inzet leerkrachten en onderwijsassistenten CBS De Wegwijzer

Drie op een rij: Geld moet wel ten goede komen aan direct onderwijs aan de kinderen!

24 november 2020 om 08:21 Overig

WIJK BIJ DUURSTEDE Deze week kwam het bericht van de overheid dat het kabinet 210 miljoen extra uittrekt voor basisscholen, middelbare scholen en mbo-scholen om extra hulp te kunnen inschakelen in coronatijd. Dit geld mag worden gebruikt om extra bevoegd personeel in te zetten en ondersteuners te laten meehelpen. Schooldirecteuren Jan Heijman, Sven Baijens en Aart Molendijk reageren.

Bij CBS De Wegwijzer is extra geld natuurlijk altijd welkom. „Je zou het ook kunnen besteden aan het inhuren van gastlessen sport, techniek en/of cultuur. Maar .. het is nog onduidelijk hoe de geldstromen gaan lopen en wat we gaan krijgen als po. Het geld gaat in ieder geval niet rechtstreeks naar de scholen in de lumpsum. Het gaat via bestaande of nog op te richten samenwerkingsverbonden. Ik zie de bui alweer hangen; er moet van alles opgetuigd worden waardoor er ook weer geld niet ten goede gaat komen aan het directe onderwijs aan de kinderen! Het ligt het meest voor de hand dat het wordt besteed aan extra inzet van leerkrachten en/of onderwijsassistenten.”

„Van de 43 mensen binnen ons team is er één leerkracht in quarantaine geweest, helemaal aan het begin van de eerste golf. We hebben vooral uitval van collegae gehad die moesten gaan testen. Zeker in het begin was je zo’n collega zomaar drie of vier dagen kwijt. Gelukkig gaat dat testen en het krijgen van de uitslag nu veelal binnen één dag. Met veel kunst- en vliegwerk is het gelukt om deze collegae te vervangen waardoor we tot op heden nog geen klassen naar huis hebben hoeven sturen. Wel heeft de afgelopen periode van algehele sluiting en deels sluiting van de school zo hier en daar tot achterstand geleid. Het blijft echter de vraag of deze kinderen deze achterstand in het reguliere patroon niet zouden hebben gekregen natuurlijk. Er zijn trouwens ook kinderen die heel veel baat hebben gehad bij het onderwijs op afstand en de één op één begeleiding van de leerkracht/ouder. Voor het wegwerken van deze achterstanden was al een flinke pot met geld beschikbaar, waarbij je ook extra mensuren in de begeleiding kunt inzetten. Daar maken wij nu al gebruik van. Maar het is evident dat je met meer geld nog meer begeleiding kunt geven. Maar... eerst maar eens zien wat er overblijft van het bedrag dat we daadwerkelijk kunnen inzetten voor de kinderen.”

Aart Molendijk, directeur cbs De Wegwijzer

advertentie
advertentie