Revius Wijk bij Duurstede
Revius Wijk bij Duurstede ReviusWijk

Open lesmiddag Revius Wijk weer drukbezocht

25 november 2019 om 07:13 Onderwijs

WIJK BIJ DUURSTEDE Ruim 360 leerlingen van de groepen 8 van de basisscholen in de gemeente Wijk bij Duurstede, maar ook daarbuiten, namen op vrijdagmiddag 22 november jl. een kijkje bij Revius Wijk tijdens de open lesmiddag.

Tijdens deze middag kregen leerlingen door het volgen van een aantal korte lesjes een beeld van het onderwijs op Revius Wijk. Er waren klassikale lesjes in bijvoorbeeld Frans en wiskunde, maar ook praktijklessen gym en techniek. Voorafgaand aan de lesjes vertoonde de school de nieuwe promotiefilm die inmiddels ook via de website van de school te zien is.

Veel leerlingen hadden in oktober en november al via gastlessen met Revius Wijk kennis gemaakt. De school vindt het belangrijk om te investeren in een zo goed mogelijke overstap naar de middelbare en organiseerde daarom diverse gastlessen die bedoeld waren om leerlingen alvast een kijkje te geven in de toekomst. Zo waren er gastlessen techniek en muziek in de praktijklokalen van Revius Wijk, maar ook lessen Frans, natuur-leven-technologie en 'Een dag op Revius Wijk' op basisscholen. De reacties van de groep 8 leerlingen en hun leerkrachten waren erg positief.

Leerlingen die na de open lesmiddag de school ook aan hun ouders willen laten zien, kunnen op de open avonden nog een keer terugkomen: op dinsdag 10 december is de open avond voor tweetalig onderwijs, de algemene open avond zal plaatsvinden op dinsdag 14 januari 2020. Ouders die de school onder lestijd in bedrijf willen zien, kunnen zich via de website aanmelden voor een ouderrondleiding.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie