Zo moet het kruispunt Zandweg-Steenstraat er uit gaan zien.
Zo moet het kruispunt Zandweg-Steenstraat er uit gaan zien. Archief BDUMedia/Ali van Vemde

Binnenkort verdwijnen bomen aan de Zandweg, later komen er nieuwe voor terug

30 maart 2023 om 10:17 Natuur en milieu Tips van de redactie

WIJK BIJ DUURSTEDE In april starten voorbereidende werkzaamheden aan de Zandweg, de belangrijke verkeersader richting het centrum van Wijk bij Duurstede. Om te zorgen dat het project Zandweg later geen vertraging oploopt, kapt de gemeente nu alle bomen die er staan. ,,Er komen nieuwe bomen te staan, als het project Zandweg ten einde loopt in het voorjaar van 2024. Dat betekent wel, dat de Zandweg er een jaar lang kaal uitziet. Dat wordt even wennen, maar daarna wordt het hier mooier dan ooit tevoren”, belooft de gemeente.

Het kappen van de bomen gebeurt van maandag 3 tot en met vrijdag 7 april. De Zandweg wordt niet afgesloten. Wel staan er bij de te kappen boom verkeersregelaars, die zorgen voor een veilige omgeving. De verkeershinder is daarmee beperkt. Omwonenden hebben over deze werkzaamheden een brief gekregen. 

Waarom wordt de Zandweg anders ingericht? In oktober 2021 besloot de gemeenteraad de Zandweg opnieuw in te richten. Omwonenden droegen een flink steentje bij aan hoe de Zandweg eruit moet komen te zien. Deze twee punten zijn de aanleiding voor de nieuwe inrichting van de Zandweg:

  • Onderdelen van de openbare ruimte hebben groot onderhoud nodig.
  • De weg wordt veiliger, mooier en groener.

De gemeente is nu volop bezig de plannen technisch uit te werken.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie