1542 handtekeningen tegen zonneveld aan de Kapelleweg in Cothen, met reactie van wethouder Kosterman

26 september 2022 om 10:10 Natuur en milieu Via Bert van der Horst
Wethouder Wil Kosterman met Jos van Rijn en Bert van der Horst
Wethouder Wil Kosterman met Jos van Rijn en Bert van der Horst

COTHEN Op 6 juni tijdens de Trekkertrek aan de Smidsdijk, hebben omwonenden van het geplande zonneveld aan de Kapelleweg een handtekeningenactie gehouden. Er werden 1542 handtekeningen opgehaald en dat is in hun eigen woorden een ‘verbluffend resultaat’. Het was even wachten op de installatie van het nieuwe college en de vakantieperiode, maar inmiddels hebben op dinsdag 13 september indieners Jos van Rijn en Bert van der Horst de handtekeningen overhandigd aan wethouder Wil Kosterman (SamenWerkt). Zij zou willen bemiddelen tussen omwonenden en projectontwikkelaar BHM Solar. 

door Kuun Jenniskens

Bert van der Horst zegt namens deze omwonenden: ,,Deze ontwikkelaar had eerder een plan voor een zonnepark aan de Groenewoudseweg ingediend. Na verwijten over slechte communicatie en overweldigend protest van omwonenden en dorpsbewoners is dit plan teruggetrokken. Het lijkt er op dat deze ontwikkelaar dezelfde strat..

Mis niks, lees alles van Wijk bij Duurstede


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Wijk bij Duurstede en omliggende plaatsen met Wijks Nieuws. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Wijks Nieuws lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Wijk bij Duurstede.

PREMIUM
Afbeelding
Overig Steeds meer gemeenten harken grof parkeergeld binnen
PREMIUM
Afbeelding
Kunst Marijn Claes uit Houten speelt in een topstuk met een sterrencast in Theater Aan de Slinger
PREMIUM
Afbeelding
Achtergrond Jacco Merkens uit Werkhoven wil zijn fruitteeltbedrijf niet meer laten groeien, maar kwalitatief klaarmaken voor de toekomst
PREMIUM
Afbeelding
Overig Sint rijdt ook in Wijk stilletjes aan heel wat huisjes voorbij
PREMIUM
Afbeelding
Historie Landgoederen en kastelen, het tweede deel van magazine De Kromme Rijn vertelt
PREMIUM
Afbeelding
Mensen Dominee Arie Huijser: ‘Dood van Maarten sloeg een gat in mijn hart’