Afbeelding
Ali van Vemde

Tweede bewonersavond dijkversterkingstraject Irenesluis-Culemborgse Veer

19 september 2022 om 12:45 Natuur en milieu

WIJK BIJ DUURSTEDE Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden heeft de laatste maanden gewerkt aan het in beeld brengen van kansrijke oplossingen voor de versterking van de Lekdijk tussen de Irenesluis en het Culemborgse Veer. Op donderdagavond 29 september licht het waterschap deze oplossingen toe. Iedereen die belangstelling heeft, is uitgenodigd om de bijeenkomst te bezoeken.


,,Heeft u vragen over de plannen? Of heeft u ideeën? We gaan op deze avond graag met u in gesprek”, aldus het waterschap. 

De bijeenkomst is op 29 september in Sociaal Cultureel Centrum ‘De Wiese’ in Schalkwijk. De start is om 19.30 uur met een korte presentatie over de plannen en het waterschap informeert de aanwezigen over de vervolgstappen. Daarna kan men vragen stellen en in gesprek gaan met de medewerkers. De zaal is geopend vanaf 19.15. Aanmelden kan per mail via icu@hdsr.nl. Een WhatsAppbericht sturen kan ook naar nummer 06-54675059.

Het rapport en de bijbehorende kaarten zijn vanaf 21 september te bekijken op de website van het waterschap: Irenesluis - Culemborgse Veer - HDSR.

STERKE LEKDIJK De dijkversterking Irenesluis-Culemborgse Veer maakt deel uit van het project Sterke Lekdijk, de versterking van de Lekdijk tussen Amerongen en Schoonhoven. Sterke Lekdijk is onderdeel van het landelijke Hoogwaterbeschermingsprogramma. Dat programma versterkt voor 2050 ongeveer 1500 kilometer dijken in Nederland.

Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie